Vilka bör lämna landet?

Med anledning av protesterna mot publiceringen av en teckning där Muhammed avbildas som rondellhund, har bl a den kände folkpartisten Johan Pehrson yttrat sig och sagt, enligt Expressen: ”Vi lever i ett fritt land och den här publiceringen är inom toleransens gränser. De som har en annan uppfattning kanske ska fundera på att flytta.” Johan Pehrson inser snabbt att uttalandet kan tolkas som enbart riktad mot invandrare och han förtydligar: ”I Sverige står vi för vår demokrati, och tycker man inte om det så kanske man ska ta sig en fundering, oavsett om man är invandrare eller har bott i Sverige i tid och evighet.”

Vän av ordning börjar genast fundera över vad uttalandet egentligen säger? Vilka andra frågor än protester mot avbildningar av Muhammed som rondellhund, kan innebära uppmaning att flytta, oavsett om den som protesterar ”bott i Sverige i tid och evighet.”

I Sverige anser vi att det är ovärdigt en demokratisk stat att tillåta dödsstraff. Bör de som anser annorlunda och kanske också ger uttryck för sin åsikt, lämna landet?

Enligt vår grundlag är det en demokratisk rättighet att åtnjuta religionsfrihet. Det finns individer och organisationer som anser att religionsfriheten inte bör vara grundlagsskyddad. Bör individer med sådana åsikter snabbast möjligt söka sig till närmsta gräns?

I vårt demokratiska Sverige anser vi att människor på flykt skall kunna få en trygg fristad i vårt land. Vi vet att det finns organisationer och individer som kraftfullt protesterar mot den förda politiken. Borde de också packa sina resväskor och köpa en enkelbiljett till någonstans?

Johan Pehrson börjar inse, att han nog tagit i för mycket. Han uppmanar, innan de flyttar: ”Självklart ska de demonstrera, jag slåss ju för deras rättigheter att få göra det.”

4 Responses to Vilka bör lämna landet?

 1. ilse-marie skriver:

  Onekligen en klumpig kommentar, men han verkar i alla fall ha insett hur illa det lät 😉 För visst är det viktigt att alla får komma till tals – annars blir vi inte bättre än vilken diktaturstat som helst.

 2. LeoH skriver:

  Jag riktigt hör hur han tänker – djävlar varför sa jag det:-)

 3. marcus skriver:

  Varför rycka saker ur sitt sammanhang? Han motsätter sig inte att de demonstrerar men kritiserar deras krav på att svenska tidningar ska ha en begränsad tryckfrihet, något som muslimerna vill. Instämmer DU i deras krav att NA inte ska få publicera de omtalade rondellhundarna?

 4. LeoH skriver:

  Jag upplever inte att jag rycker något ur något sammanhang. Pehrson anser i artikeln att de som protesterar oavsett om de bott i landet i tid och evighet bör överväga att flytta. Det är det jag raljerar om. De tre exempel jag nämner anspelar på Pehrsons uttalande om ”I Sverige står vi för vår demokrati….” Exemplen ska lite övertydligt visa det orimliga i Pehrsons utsagor.
  Jag personligen har aldrig uppmanat någon att överväga flyttning oavsett vilka ståndpunkter jag än mött. Det är det frågan handlar om, inte vad jag anser om demonstrationskraven.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: