Om kvinnor fått bestämma

Men om kd:s eget kvinnoförbund fått råda hade det sannolikt inte blivit något vårdnadsbidrag. Désirée Pethrus Engström föredrar egentligen en förlängd föräldraförsäkring, med öronmärkt tid till både mamman och pappan.

– Barn behöver tillgång till båda sina föräldrar. Det finns också forskning som visar att familjer håller samman bättre om vi ökar jämställdheten.

Läser jag i en intervju med Désirée Pethrus Engström i SvD. Det var en notis i Dagen som fick mig att leta upp artikeln i SvD. Jag hade, så där i förbigående, noterat intervjun, men kanske inte läst den om jag inte fått knuffen i ryggen av Dagen.

Jag hoppas att många inom Kristdemokraterna lyssnar och tar till sig det kvinnoförbundets ordförande säger. En förlängd och kvoterad föräldraförsäkring är bäst för jämställdheten och barnen. Kristdemokraterna som gärna vill framstå som familjens försvarare bör också ta till sig Désirée Pethrus Engströms hänvisning till forskning som visar att: ”familjer håller samman bättre om vi ökar jämställdheten.”

Vi är ganska många nu, som är ”politiskt korrekta.” Kan det bero på att vi har rätt?

3 Responses to Om kvinnor fått bestämma

 1. Johan Stenberg skriver:

  Märkligt! Ja, de får ta sig en tankeställare!
  Kd a’ la 2007 är lite som grisen i säcken – antar att de befinner sig i någon slags identitetskris.

 2. Enkla Z skriver:

  Jo, många äldre kvinnor (oftast fd hemmafruar) jag talat med känner det där med ”män resp. kvinnor” är två helt olika världar och att man bara kan kommunicera om vissa saker med varandra. Detta känner inte min generation riktigt igen.
  Jag säger inte att dessa kvinnor verkar ledsna, de är också glada, men….väldigt bittra ibland, verkar det som.

  Kommunikation är ett hårt jobb, varje dag, men alldeles nödvändigt. Om mannen och kvinnan lever i helt olika världar under större delen av dygnet, glider de liksom oftare isär med åren. Tror jag.

 3. LeoH skriver:

  Det vettigaste för Kd vore nog om de t ex kunde bredda sin syn på familjen. Det är ju inte så att socialdemokratin tvingat på kvinnorna yrkesarbete och dagis. Det Z beskriver är också en viktig förklaring.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: