Hur är det med logiken i argumentationen?

För några dagar sedan skrev Pär Ström en debattartikel i SvD med den dramatiska rubriken: ”Män kuvas av statlig feminism” Ett så dramatisk beskyllning måste vad jag kan förstå rikta sig mot hela statsapparaten inklusive våra valda församlingar. Så tolkade åtminstone jag innehållet i artikeln, när jag svarade på artikeln.  

Jag ser i ett svar från Pär Ström på en replik till hans ursprungliga artikel att min tolkning tydligen är felaktigt. Pär Ström anser tydligen att riksdagen inte har något ansvar för det statsfeministiska förtrycket av oss beklagansvärda män. Beviset är överväldigande: 99,32 % sa nej till feminismen i valet

Pär Ström har tydligen fått nya insikter och hävdar nu att alla vi som röstade på andra partier än Feministiskt initiativ (Fi) aktivt röstade mot jämställdhet och feminism. En intressant samhällsanalys, som jag verkligen undrar om den klarar en mer vetenskaplig undersökning. För om Pär Ström skulle ha rätt i sin analys, då finns det ingen politisk kraft som bär upp den påstådda förtryckande statsfeminismen.

Då återstår bara konspirationsteorier. Och det bjuder Pär Ström på: ”Feminismen är en extrem ideologi som drivs av en liten klick fanatiska elitister.” Eftersom alla partier i riksdagen representerar antifeminism, då måste ju den förtryckande statsfeminismen bäras upp av hemliga kvinnosällskap, som tydligen infiltrerat statsapparaten.

Jag väntar med spänning på att Pär Ström, som tydligen vet något som vi andra inte ser, skriver en ny avslöjande debattartikel, där dessa hemliga kvinnosällskap avslöjas.

8 Responses to Hur är det med logiken i argumentationen?

 1. anabolasteroider skriver:

  Du tror inte Per menar 99,32% av folket? Folket vill en sak medan makten vill något annat

 2. LeoH skriver:

  Inte för att jag riktigt förstår din invändning, men Ström måste ju mena att alla som inte röstade med Fi skulle vara motståndatre till jämställdhet och feminism. I annat fall är siffran 99,32 % fullständigt meningslös. Jag kan givetvis inte tolka hur andra än jag själv tänker, men min röst på Mp var inte en röst mot feminism och jämställdhet. På goda grunder kan jag nog utgå från att fler än jag hade andra bevekelsegrunder för vårt röstande än ett motstånd mot jämställdhet och feminism.

 3. anabolasteroider skriver:

  Njae du har nog missuppfattat. Jag tror han liksom många andra reagerar mot den typ av extremfeminism som många gånger får styra debatten. Det är väl i princip endast FI som driver den linjen? Men de fick ju löjligt mycket uppmärksamhet samt att även en hel del av debatten i efterhand är färgad av det.

  Ingen motsätter sig lika lön för samma arbetsinsats exempelvis.

  Problemet är kanske snarare att de flesta inte upplever verkligheten som feminismen försöker framställa den, jag själv tycker kvinnor och män är likstälda idag. Att kvinnor ligger lägre i lön har en hel del och göra med deras personlighet, en kvinna nöjer sig lättare och har inte samma drift i att avancera.

  Titta bara på när sossarna skulle välja ny partiledare, de hade ju svårt och få någon kvinna som ville. Männen står däremot på kö

 4. LeoH skriver:

  I sin första debattartikel ”Män kuvas av statlig feminism” beskriver Pär Ström hur ”extremfeminismen” som du skriver styr statsapparaten. Jag ansåg då och anser i än högre grad efter hans nya inlägg, att han hade fel i sak.

 5. anabolasteroider skriver:

  Det är skillnad på att tycka olika och missförstå som du gjort nu. Du tillhör kanske den lilla klick som har åsikter som gränsar till manshat.

 6. Lisa skriver:

  Bra inlägg. Och bedrövligt att man inte får påvisa bristande logik i ett resonemang utan att bli beskylld för manshat (eller åsikter gränsande mot, för att citera korrekt).

  Jag tror att allt är feministen Ander Borgs fel.

 7. ilse-marie skriver:

  Bra skrivet! Jag tror vi tänker lika i denna fråga, men det verkar som om de allra flesta håller med Pär Ström. Jag blir en aning förundrad över alla positiva kommentarer till hans utläggning.

 8. Enkla Z skriver:

  anabolasteroider

  konstig anklagelse om manshat: Om du läser i Leos blogg kommer du ng på andra tankar än manshat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: