Inte vet jag till vilken nytta…

men jag kan bara inte låta bli.

Det är faktiskt mycket intressant, att varje gång jag dristar mig till att ta upp frågan om islam och terrorism, blir jag nästan alltid ifrågasatt bl. a för att jag inte skulle inse hotet från islam mot den västerländska demokratin. Det är helt sant. Jag tror inte på någon global, politisk eller religiös, muslimsk konspiration för att uppnå världsherravälde.

En mer konkret beskyllning jag möter i diskussioner är, att jag blundar för muslimska hot här i Sverige. Det är också sant. För ögonblicket ser jag inga större terrorhot i Sverige. Åtminstone inte från muslimer.

Min skepsis, mot påstådda muslimska terroristhot i Sverige, förstärktes när jag tog del av en debattartikel i DN skriven av Gustav Fridolin. I artikeln visar Fridolin, nästan övertydligt, att de enda som i dagens Sverige verkar drabbas av något som kan sägas likna terrorism, är muslimska invandrare.  I artikeln redovisas brott mot enskilda, men också hur muslimska samlingslokaler och moskéer har drabbats. Brotten mot enskilda handlar ofta om ren misshandel, men också att ”ärlig svensk skattebetalare” (mitt uttryck) på offentlig plats önskar befria muslimska kvinnor från förtryck genom att slita av dem slöjan. 

Brotten mot enskilda muslimer är illa nog, men när vi till dessa brott också kan koppla en omfattande brottslighet mot islam som religion, då går det inte att förneka att det rör sig om islamofobi. Gustav Fridolin redovisar och nu citerar jag direkt ur artikeln:

”För att kunna särskilja just islamofobi från annan rasism gjorde vi förra året en enkät bland landets 91 registrerade moskéer. Av dem hade 49 nyligt blivit utsatta för hot. Det handlade om brev, förföljelse av imamer och personliga påhälsningar. Och hoten var sällan tomma. 31 moskéer, var tredje, hade blivit utsatta för attacker. Fönster krossades gång på gång, hakkors klottrades på dörrarna, det begicks inbrott där lokalen vandaliserades, mänsklig avföring smetades på handtagen och svinhuvuden kastades in i bönerummen. Fyra svenska moskéer hade blivit utsatta för brandbomber.”

Vad är det som ställs mot den verklighetsbild Gustav Fridolin redovisar? Inte är det mycket. Vad jag kan se är det mest tal om hot, som med all säkerhet, det ser alla som vill se, kommer att bli verklighet i en framtid. Jag får givetvis inte glömma bort att nämna det ultimata beviset för muslimsk konspiration i Sverige. Ordföranden för Sveriges muslimska förbund, Mahmoud Aldebe krävde i ett brev till riksdagens partier att muslimsk lagstiftning skulle tillämpas. Förslaget fick inte ens stöd i hans eget förbund, men det nämns sällan i diskussionerna.

Inte är det mycket muslimer i Sverige har gjort, som skulle kunna motivera någon vendettadiskussion om vem som började först. Det är bara att inse, att det finns krafter som har intresse av att frammana en så skrämmande hotbild som möjligt. Igår var det juden som hotade den västerländska kulturen och eftersträvade världsherravälde. Idag är muslimen. I morgon är det någon annan grupp. Mörkmännen hittar alltid hot mot vår västerländska kultur. Hot som måste bekämpas. De som inte inser hoten stämplas som naiva eller politiskt korrekta.

Jag tror det är helt nödvändigt att vi ”politiskt korrekta” ur alla läger samlar oss till motstånd mot de mörka krafterna, annars slutar det illa. Alla som upplever, att jag överdriver kan ju vända sig till den Statliga historiska sanningsmyndigheten (Forum för levande historia), som säger att vi ska lära av historien. Historien kanske är över oss fortare än vi anar. Den kanske redan är här?!

Andra bloggar om: , , , , , , ,

4 Responses to Inte vet jag till vilken nytta…

 1. enkla z skriver:

  Precis samma människor som jämt påtalar och uppmärksammar det befängda i att tro på en judisk ”världskonspiration”, är samtidigt lika bombsäkra på en muslimsk dito. Ja, det är ju märkligt….

  Vissa psykologiska fördomsundersökningar jag läst om tyder på att summan av fördomarna är lika stor hos en människa (fast de riktas åt det hållet som trenden för närvarande tillåter). I USA är det knappast någon som skulle skämta om att Obama har en mörkare hudfärg än vit.
  Man har istället hathemsidor mot Hillary, där det står: ”Dra dig ur valet och hämta mig en sandwich och en öl, istället, kvinna”
  Aldrig skulle någon år 2008 göra motsvarande mot Obama:
  ”Gå och plocka lite blommor istället”

  Det verkar tyvärr som om vi människor försöker kila in världen-är-svartvit-åsikter där vi bara kan och känner stora spänningar inom oss då vi inte får lufta fördomar.

  Varför är vi så spända och kissnödiga? Klarar vi inte av våra liv utan hat- och mobbar-kommentarer mot någon?

 2. enkla z skriver:

  ….oj, jag menade att rasisten skulle säga: ”Gå och plocka lite BOMULL istället” Lite mer känsligt än blommor….

 3. LeoH skriver:

  Tänkte väl det. Hann fundera – vadå blommor?:-)

 4. […] om “Utanförskapet”, Feministisk Vänstertjej om Fina flickor och våldtäkter, Tankar i Natten om Islam och terrorism, Svensson om […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: