Visst är det, minst sagt, märkligt?

Biskop Guldbrandzén försöker, enligt Dagen, stoppa avvisningen av familjen Mammadov till Azerbadjan. Biskopen får stöd från Amnesty International och FN-organet UNHCR, men Migrationsverket vet som vanligt bäst och anser familjen Mammadov inte löper någon risk vid återkomsten till Azerbadjan. Representanter för Migrationsverket har tydligen talat med den lokala polisen och vet att familjen kommer att få skydd om situationen blir hotfull.

Är garantierna lika säkra, som de som svenska myndigheterna fick från Egypten, när de ville utvisa Ahmed Agiza och Mohammed Alzery. På den ”garantin” överlämnades Agiza och Alzery till CIA för vidare transport till Egypten. Efter omfattande försökt till mörkläggning kröp ändå sanningen fram och vi vet nu vad som hände efter ankomsten till Egypten.

Det är lite märkligt hur svenskt rättsväsende agerar vid olika situationer. Om USA och FN stämplar någon som terrorist och kräver att personens tillgångar blir frysta, då accepterar svenska myndigheter utan vare sig bevis, rättegång och dom, att efterfölja USA:s och FN:s beslut. Svenska myndigheter hävdar t o m, att de är tvungna att följa besluten oavsett vad de i grunden anser om bevisningen.

När FN-organ, som UNHCR påpekar för svenska myndigheter, att en avvisning till ett land inte är lämpligt, då anser representanter för t ex Migrationsverket att de alltid vet bättre än FN. Då betraktas FN-organ som något suspekta och korrupta. Det är inte lätt alla gånger för en enkel medborgare, att förstå visdomen och logiken hos en byråkratisk myndighet.

Vad säger regering och riksdag? Är det inte dags att ändra något i lagstiftningen?

Andra intressanta bloggar om: , , , , , , , , , , ,

3 Responses to Visst är det, minst sagt, märkligt?

 1. Johan Stenberg skriver:

  Det är bra ledarskap att biskopen engagerar sig tycker jag.

  Jag försöker följa med i hans blogg, men du får säga till honom att skaffa rss-flöde, annars är det ju omöjligt att hänga med i längden.

 2. LeoH skriver:

  Där ser man. Hade ingen aning om att han hade en blogg.

 3. Johan Stenberg skriver:

  Blogg kanske inte är rätta ordet… själv så kallar han det ”Biskop Tonys anteckningar”.

  http://kyrkepi.knowit.se/Harnosands_stift/Biskopen/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: