Är majoriteten hotad i Sverige?

När jag i Dagen läste artikeln: ”Färre kristdemokrater tror att muslimer diskrimineras” fick jag en känsla av igenkännande. Att mina egna alldeles privata erfarenheter bekräftades. Inte så, att jag har någon som helst kunskap om vad kristdemokrater anser om diskrimineringen av muslimer i landet. Har inte heller några egna erfarenheter som eventuellt skulle bekräfta uppgiften om att färre kristdemokrater, än andra partisympatisörer, tror att muslimer blir diskriminerade. Det som fick mig att säga till mig själv – så är det, var Daniel Pohls fundering i artikeln, att: ”Om man har en idé om att en viss grupp människor inte diskrimineras, är grunden ofta att man själv har en negativ bild av den gruppen människor, i det här fallet muslimer, säger han.”

När jag nu under några år surfat runt i bloggvärlden, och också deltagit i diskussioner och samtal, har jag ofta förundrat mig över tonen av bitterhet som präglar många människors uppfattning, när det gäller invandrarna och främst arabiska muslimer. Skulle man fråga en sympatisör till Sverigedemokraterna om muslimer är diskriminerade, då skulle svaret bli ett rungande nej! Det är vi svenskar som är diskriminerade! Inte invandraren eller muslimen! Invandrarna sägs ägna sig åt omvänd rasism. De kallar oss svenskar för ”Svenne!” De vill stoppa skolavslutningar i våra kyrkor. Svenska barn får inte bära landslagströjor på sig. I skolorna förbjuds svenska flaggor och inte får man sjunga nationalsången! Ja, det är inget hejd på eländet. Som grädde på moset får de också höra av representanter för Sverigedemokraterna, att invandrarna har ett förmånligare pensionssystem än svenska fattigpensionärer! Uppgiften om det förmånligare pensionssystemet är inte buskagitation av övernitiska sverigedemokrater, utan en uppgift som jag hämtat från Sverigedemokraternas hemsida. ”Kraftigt höja pensionerna för de seniorer som har det sämst ställt. Ingen svensk pensionär skall ha en månadsinkomst som understiger det äldreförsörjningsstöd som staten skänker till äldre invandrare.” Vid kontroll visar det sig att även svenskar tar del av äldreförsörjningsstödet och att den är, oavsett vad Sverigedemokraterna antyder, lägre än garantipensionen. (kolla här).

Det är inte bara så att vi svenskar är diskriminerade i vårt eget land. Muslimerna håller på att ta över hela landet och inte bara det. Hela Europa är hotat. Inom ett par generationer i Sverige och inom 25 år i Frankrike är muslimerna i majoritet och alla lyder vi under sharialagar och kvinnorna måste bära burka! Går man och bär på en sådan verklighetsbild, är det givetvis svårt att ta till sig uppgiften, att muslimer är diskriminerade.

Artikeln i Dagen påminde mig också om en annan företeelse i samhällsdebatten. Försök hävda att homosexuella är diskriminerade eller utsatta för hatbrott! De ilskna argumenten mot en sådan befängd uppfattning, når nästan samma orkanstyrka, som de främlingsfientligas argument mot att muslimer diskrimineras. Enligt många har de homosexuella fått ett alltför stort inflytande i Sverige. Det lär finnas en homolobbygrupp, som politiska partier och opinionsbildare inte vågar stå upp emot. En bra företrädare för en sådan uppfattning är Fredrik Sidenvall, ledarskribent på Kyrka & Folk. I en ledarartikel hävdar Sidenvall att: ”Erövringstänkandet är mycket utvecklat i det nya andliga ledarskiktet i västvärlden, gay-rörelsen. Den vill helst erövra hela stadsdelar så att de officiellt skall kallas deras, som en slags hedonismens Vatikanstat, markerad av vajande flaggor. Går inte det så måste lokala politiker i alla fall upplåta så många offentliga flaggstänger som möjligt, för att inte pekas ut som förföljare och kränkare.”

Hur kan det komma sig, att en inte oföraktlig andel av svenska folket upplever, att två mycket små minoriteter inte bara har oproportionellt stort inflytande i samhället, utan att de också håller på att ta över samhället. Bägge grupperna kan inte ha rätt, men det är en annan historia.

Jag får väl fortsätta att sitta här i Kyrkbyn i Bjuråker socken vid min dator och lite oroligt, men med stor nyfikenhet, det måste jag säga, vänta på vilka som kommer hit först och tar makten. Gay-rörelsen eller muslimerna?

Andra intressanta bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

10 Responses to Är majoriteten hotad i Sverige?

 1. Peter S skriver:

  Självklart förekommer det att muslimer diskrimineras. Sen tror jag att vi i Sverige påstår diskriminering lite väl ofta. Det är lätt att skylla på någon annan, yttre faktor (diskriminering) än att själv ta tag i sina bekymmer.

  Ska man se på det med en gnutta humor så har vi nu kommit dithän att det är enklare att definiera vem som INTE kan diskrimineras i vårt land. än det är att definiera alla grupper som kan diskrimineras.

  Han som inte kan diskrimineras är (ja det måste vara en man) över 25 men under 55. Han är född av två svenska föräldrar i Sverige. Han är heterosexuell och lever i ett förhållande, men han har inte barn. Han är inte handikappad, vare sig fysiskt eller psykiskt. Han är ”kristen” (fungerar även med ateist) och vit.

  Gruppen som inte kan diskrimineras är därmed så pass liten att frågan är om den inte borde ha sin egen diskrimineringsombudsman 🙂

 2. Anna skriver:

  Du gör det för lätt för dig. Det är enkelt att avfärda oss som är kritiska till invandringspolitiken om man som du helt enkelt stoppar in alla i samma påse med etiketten ”inskränkta och okunniga” på.
  Jag tror faktiskt att både homosexuella, men i än högre grad invandrare diskrimineras. Jag vänder mig starkt emot det.
  Men jag är ändå mycket kritisk till att vi tar emot så många invandrare. Ett till folkmängden så litet land som Sverige har svårt att integrera alla dessa nykomna. Pengarna vi lägger på invandringsmottagningen (det är fel att kalla det flyktingmottagning) skulle göra större nytta om de satsades i de berörda länderna eller i deras närområden.
  Jag är alltså kritisk till invandringspolitiken, och jag är mycket kritisk till islam, som inte bara är en religion utan även ett totalitärt politiskt system.
  Jag är ateist och det faktum att vi frigjort oss från kyrkans makt är för mig ett stort steg mot större frihet.
  Den muslimska väckelsen har tyvärr även medfört att kristna grupper börjat vädra morgonluft. Religionerna tycks få ökat inflytande.
  Min kunskap om islam var mycket grund. Det var en av de tre abrahamtiska religionerna och under den europeiska mörkertiden bevarades det grekiska arvet i det muslimska kalifatet. Vetenskaperna och de sköna konsterna blomstrade. Det var det jag fått lära mig.
  Det som väckte mitt intresse för att fördjupa mina kunskaper om islam var kvinnans ställning. Det var helt uppenbart för alla utan skygglappar att kvinnan hålls som omyndig i muslimska kulturer. Kvinnornas villkor är sämre ju mer islam präglar samhället. Så är det om man vågar se på världen utan de västerländska postkoloniala allt-är-vårt-fel-glasögonen.
  Islam är en religion som reglerar allt i de troendes liv – från hur du ska torka dig i ändan till hur du ska döma i domstolarna. Varje tänkbar aspekt av mänskligt liv tas upp antingen i Koranen, haditherna eller i sharia.
  Det hade kanske inte varit nåt problem att så många muslimer kom hit om vi vågade stå för det vi tror på och inte börjat anpassa oss efter troende muslimers krav t.ex. på åtskillnad mellan könen, matvanor, befrielse från viss undervisning. Men det vi ser är en total kulturrelativism i multikulturens namn. Om inte vi tror på och är beredda att värna om vår västerländska kultur, vem gör det då? Då kommer människor med starkare övertygelser att fylla det ideologiska och emotionella vakuumet.

 3. LeoH skriver:

  Anna: Du kommenterar inte mitt inlägg. Visst kan jag diskutera religion, men det handlar inte mitt inlägg om. Håller islam på att ta över Sverige? Det är min huvudfråga.

 4. Tobias Lindgren skriver:

  ”Håller islam på att ta över Sverige?”

  Ja.

 5. Anna skriver:

  Jag tycker att jag diskuterar din fråga. Vi tar emot fler invandrare än vad landet klarar av. ”…människor med starkare övertygelse…” men jag håller med om att min utvikning var ganska omfattande. Jag rycktes med av ämnet.
  Men, ja, Europa riskerar att bli islamiserat.

 6. Tobias Struck skriver:

  För det första är det den storstatligt garderade ekonomiska eliten som genomför agendan med mångkultur och folkomvandling: Invandrarna är bara brickor i spelet, de är lika ofta förlorare som etniska svenskar.

  De arabiska muslimerna är generellt sett illa omtyckta för att de i allmänhet har en väldigt aggressiv stil på sin kolonialism. Men jag förstår att du inte har märkt av det i din kyrkby. Och inte lär du bry dig om fattiga vita mer för att du får insikt. Huvudsaken för dig är att du får känna dig ”god” i den vilseledda, internationalistiska vänster-elitens ögon och i din inbillade Guds ögon, kan jag tro.

  Men sätt dig för skoj skull in litet i vad vi som kritiserar globalisering och mångkultur verkligen tycker – och vad vi har för uppgifter att luta oss mot. Visste du exempelvis att Norges stat har gjort en utredning, som visar att våldtäkterna ökade med 40 % 1999-2000 och att 65 % av våldtäktsmännen visade sig vara icke-västliga? Våldtäkter är ett av många uttryck för den lågintensiva etniska krigföring, som följer i en delvis instinktiv kolonialisms spår.

  Jag har för länge sedan slutat att imponeras av era förlöjliganden av oss som står upp för folket, storfamiljen, nationen – och i det långa loppet världens ljus. Personligen har jag inga ambitioner att föra några grymma strategier i hamn. Men vi kommer att mobilsera på ett socialt och andligt plan. Det kommer många kvinnor och ungdomar att tacka oss för.

  Det invandrar runt 30.000 muslimer till Sverige varje år. Det finns redan över en halv miljon här och de bildar större familjer, betydligt större familjer än etniska svenskar. Dessutom kan de hämta hit mängder av anhöriga per hushåll, utan andra skäl än att de är anhöriga. Naturligtvis kommer detta att bli ohållbart till slut, med tanke på hur främmande deras syn på jämställdhet, individens frid och frihet samt fri sexualitet är.

  Källa om våldtäkterna: http://www.dagbladet.no/nyheter/2001/09/06/279676.html

 7. RedLib skriver:

  *garv* Mycket bra skrivet… Gillar i synnerhet delen ‘båga grupper kan inte ha rätt’.

  IOFS *kan* det vara så att alla muslimer är gay och alla gay är muslimer…. men det förefaller otroligt 🙂

 8. Kjell Ek skriver:

  Håller islam på att ta över Sverige sakta men med säkert anpassar Sverige till Muslimernas krav exempelvis halalslakten.

  Halalslakt i Sverige är förbjudet sedan 1930.
  2008-09-10. Nr 259.
  Djurskyddslagar uppkom 1930 angående Halalslakt. Halalslakt kommer från arabiska och namnges(Thabiha) det är en religiös slaktmetod som är inhuman mot djuren. Användas för att köttet från djur förutom fisk ska halal slaktas av religiös tradition. Slaktmetoden som används är benämnt som skäkning, vilket innebär att djuret utan bedövning dödas genom att halspulsådern skärs av. Slaktaren skall dock vara mycket skicklig för att djuret inte skall utsättas för mycket stort lidande. För att slakten ska vara halal krävs dock också ett religiöst innehåll, nämligen att slaktaren innan han dödar djuret yttrar ”I Allahs, den barmhärtige förbarmarens namn!” (بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ, bismillāh, i-rahman, i-rahīm) eller en alternativ religiös fras. Både djur och slaktare ska dessutom vara vända i Qibla således (mot Mecka.
  Vi Sverigedemokrater accepterar inte att djur utsätts för dessa lidande som vi betecknar som totalt oacceptabla. Att dessa muslimska traditioner införs i Svenskt näringsliv när detta varit förbjudet i 78 år är helt oacceptabelt.
  Att motivera Halalslakt är detsamma som att omyndigförklara de som skrev lagen för 78 år sedan. Att mer och mer muslimska traditioner införs som tidigare varit olagliga legaliseras är inte acceptabelt.
  Kjell Ek

 9. Pappas flicka skriver:

  Hej Kjell!
  Jag tror du har blandat ihop halal och kosher. Anledningen till att halal men inte kosher är tillåtet i Sverige är för att det går att halalslakta genom att först använda ex slaktmask (som är det brukliga när man exempelvis slaktar lamm här i Sverige) och sedan skära av halspulsådern. Kosherslakt tillåter inte detta och är ej heller tillåtet här. Traditionellt ser halalslakt och kosherslakt likadant ut, men eftersom halal tillåter ”bedövning” först så är det okej.
  Så om du inte anser att vanlig svensk slakt är att utsätta djur för lidande så kan du vara lugn.

 10. […] är det bara min naivitet som gör att jag inte inser faran. För en tid sedan skrev jag ett inlägg, med anledning av en artikel i Dagen som visade att Kristdemokrater i mycket hög utsträckning […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: