Det slår mig. Jag kanske är kvinna!

Jag har inte blivit påverkad av Pride-festivalen i Stockholm. Det är en artikel i Dagen som får mig att ställa den djupa existentiella frågan. Jag kanske har levt på en lögn hela mitt liv? Jag ser mig i spegeln och ingenting är förändrat. Blicken möter en något lönnfet och halvgammal gubbe. Att det inte kan hända något spännande i ens liv!

Dagen uppmärksammar hur många kyrkor runt om i världen har problem med att nå männen. I USA har tydligen mängder av kyrkor lagt sig till med en grabbigare attityd för att locka männen till sig. En kyrka,  121Community Church i Texas, har gått riktigt grundligt till väga. ”Där är allt från golv till tak designat för att tilltala den stereotypt manliga smaken. Inga pastellfärger, blommor eller vacker musik. Istället har man satsat på cementgolv och jägargrön dekor.” Det är verkligen rejäla tag! Inget kvinnligt bjäfs här inte! Hur var det Göring sa? ”När jag hör ordet kultur, osäkrar jag min revolver!”

Får ytterligare visioner. Prästerna kastar sina kvinnliga särkar, det ger ju bara associationer till After Dark och Pride, och klär sig i camouflageuniformer. Biskoparna byter ut sina herdestavar mot rejäla hagelbössor. Predikningar kortas ned till ett par minuter och bör bestå av obegripliga gutturala strupljud. Nattvarden kan med fördel bestå av en dubbelburgare och Coca Cola.

Då lär vi väl få knökfulla kyrkor, Gud till ära och till skam för ateisterna!

Det är inte underligt, att jag ibland ställer mig frågan, om jag verkligen är man. Bilden av mannen blir ofta så förenklad, att den blir en karikatyr hämtad ur serien om älgen Hälge. För snart ett år sedan läste jag en artikel i Sydsvenskan om en manlig gräsrotsrörelse i Danmark, som ansåg sig ha upptäckt en stor sanning. Kvinnor pratar och män gör! Den artikeln fick mig att skriva inlägget: Är män verkligen så korkade?

Jag börjar nästan tro det. Vi är så korkade! Arma kvinnor!

Andra intressanta bloggar om: , , , , , , , , , , ,

5 Responses to Det slår mig. Jag kanske är kvinna!

 1. larvad skriver:

  Man blir ju direkt rädd när man läser dagens artikel, dels över manssynen dels över den oerhört utpräglat mekanistiska syn man har på människors beteende. Eller är det baraså att Amerika är tillräckligt stort, och media tillräckligt urvattnat för att ta upp stollarna.

  Faktum är att amerikanska utrikesdepartementet och alla deras ambassader borde ta upp detta dels med oss i andra länder, samt hemma vid i Washington, ty detta är ingen bra reklam…

  På söndag ska jag gå till kyrkan utan hamburgare. //L

 2. Rolf skriver:

  Jag ser den förändring som sker i USA som ett avkristnande. Varför män inte mer lockas av tro och kristendom är en gåta. Jesus var man. Men troligen är det Westernmentaliteten i USA som spökar. Män ska inte tala om känslor, inte visa känslor och vara tysta och starka och inte minst klara sig själva. Grogrunden för ett hårt okänsligt kallt samhälle. Samhälle som USA där bara de som lyckats har bra sjukvård mm.

 3. Reb skriver:

  Själv tyckte jag att det riktigt komiska med den danska kristna mansrörelsen som den framställdes(blev framställd i Sydsvenskan är detta: I samma artikel där man i mångahanda formuleringar och ordalag förklarar just det där att kvinnor pratar och män gör, och att männen liksom kommer bort när det pratas, så kommer förklaringen på varför den här mansrörelsen behövs och hur den uppstod: ”– Vi satt fem sex killar vid samma bord, och hur det nu kom sig så började vi tala relationer. Plötsligt kände jag att här är en grupp där jag kan öppna mig. När jag kom hem sa jag till min pastor att jag ville starta en mansgrupp. ” och ”Jag tyckte att de andra i församlingen verkade så heliga, och trodde att det bara var jag som hade problem med de där sakerna. Men jag hade ingen att prata om det med.”. Alltså. Männen behöver komma bort från det där kvinnliga pratandet, för att få prata… Touché…

 4. LeoH skriver:

  Så är det Reb. Vi människor är fulla av motsättningar:-)

 5. dekora skriver:

  Bra skit. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: