Guds verk i vår tid.

Det händer lite då och då, när jag efter min morgonandakt sitter och begrundar det jag läst, att det bubblar över. Jag bara måste dela med mig till andra! Dagens texter i ”Fånga dagen med Dietrich Bonhoeffer” av Charles Ringma är av den karaktären! Hoppas orden skänker kraft!

”I ett stort hushåll finns kärl inte bara av guld och silver utan också av trä och lera, de förra för fint bruk och de senare för mindre fint. Den som gör sig kvitt det onda jag har talat om blir ett kärl för finbruk, rent, användbart för sin ägare, färdigt att nyttjas till allt gott.”  2 Timotheosbrevet 2:20-21

Guds verk i vår tid

”Gud har kallat var och en av oss att utföra hans verk i sin tid.” Gesammelte Schriften

”Vi är inte kallade att enbart vaka över det goda som Gud har gjort i gångna tider, inte heller att endast be för framtiden. Vi måste engagera oss i vår tids frågor. Olika medlemmar i kyrkan kan ha olika uppfattning om vilka de frågorna är. Men hur vi än prioriterar bör dessa ingå: att vårda sig om Guds skapelse, att arbeta för rättvisa och rättfärdighet samt dela med sig av evangeliet.”

Ord att tänka på: Olika människor ser på vår tids behov på olika sätt. Vår uppgift är inte att få andra att tycka som vi utan att helhjärtat arbeta för det vi tror på.

Andra bloggar om: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: