Maktens arrogans!

Dagen redovisar en nyhet, som inte direkt förvånar mig. Jag har ingen större tilltro till vare sig migrationsmyndigheterna eller migrationsministern Tobias Billgren. Enligt artikeln i Dagen försvarar Billgren utvisningen av en 16 årig romsk flicka och hennes äldre syster till Kroatien. Flickorna skall utvisas tillsammans pappan som misshandlat dem.

Flickan har bott i ett skyddat boende och nu skall behandlingen avbrytas och flickan skall återföras till pappan. Migationsministern hävdar att det inte föreligger något skyddsbehov enligt utlänningslagen. Däremot anser tydligen de sociala myndigheterna att det föreligger skyddsbehov enligt annan svensk lagstiftning. På annat sätt går det väl inte att tolka att flickorna placerats i skyddat boende. Och det verkar också helt klart vem flickorna skall skyddas för. Det är pappan. Ändå ser migrationsverket familjen som en enhet och att flickorna utan fara skall kunna utvisas tillsammans med pappan som misshandlat dem.

Migrationsverket anser med stöd av Billgren att den romska flickan kan få det skydd och den vård hon behöver i hemlandet Kroatien. Varje gång jag läser om hur tvärsäkert Migrationsverket uttalar sig om hur andra nationer skyddar sina medborgare, undrar jag – hur vet den det? Inte känner jag mig mindre undrande bara för att en minister går i god för verkets tvärsäkra påståenden.

Tobias Billgren ger begreppet ”att sparka på en som redan ligger”, ett ansikte, när han med en välputsad sko kickar flickorna i ansiktet med att de har sig själv att skylla: ”Har man lämnat in en asylansökan som grund för uppehållstillstånd i Sverige, är det ju skyddsskälen i den asylansökan som man prövar, säger migrationsminister Tobias Billström.” Tänka sig att flickorna inte insett att de skulle  ha lämnat in separata ansökningar och angett att de har behov av skydd mot fadern!

Bloggtips, som bekräftar att det är något skumt med Migrationsverket.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

4 Responses to Maktens arrogans!

 1. Peter skriver:

  Tack för att du tar upp detta på din blogg. Nej, tyvärr är Billströms hållning inget som förvånar, särskilt som ”Nya Moderaterna” håller på att förvandla sig till ”Nya Sverigemoderaterna” med sina högerpopulistiska utspel i flykting- och integrationsfrågor.

 2. Kerstin skriver:

  Jo och både domstolen och regeringen ska veta att romer är mycket illa utsatta i Kroatien, liksom i flera av de forna öststaterna. De har det helt enkelt hemskt där.

 3. mona skriver:

  Snacka om att han lever långt från verkligheten

 4. Anna-Karin skriver:

  Billström menar såklart att den omyndiga flickan skulle sagt till sin misshandlande fader att ”du farsan, jag tänker fylla i en egen asylansökan där jag söker asyl från dig”. Eller att hon skulle känt till att det var just detta hon skulle gjort. Och ja, makten är arrogant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: