Judiska kapell är inte Israel!

Inte heller judiska församlingar, synagogor eller andra lokaliteter tillhörande judiska organisationer. Enskilda judar är inte och får inte betraktas som representanter för staten Israel!

Det fanns en tid då judar anklagades för att eftersträva ekonomiskt världsherravälde. Många arbetare drogs i sin frustration över kapitalismens orättvisor till olika antisemitiska organisationer. Där SA i Tyskland kanske är en av de mest kända.

Oavsett den berättigade ilskan över kapitalismens orättvisor var inte antisemitismen någon lösning på problemet. Antisemitismen var och är en dårarnas antikapitalism.

På samma sätt måste dagens händelser i Gaza betraktas. Oavsett den ilska eller frustration vi kan känna över Israels agerande, är inte antisemitism lösning på problemet.

Antisemitism är dårarnas solidaritet med Palestina!

SvD, Dagen

Andra bloggar om: , , , , ,

17 Responses to Judiska kapell är inte Israel!

 1. Olbap skriver:

  Att vara antizionist och hata judar är exakt samma sak. Att förneka ett folk sitt urhem, sitt hemland, det är rasism. Palestinierna är ättlingar till inflyttade muslimer sedan 700 e.kr. – man erövrade det som idag är Israel med vapen i hand. Det Israel har gjort är vare sig bättre eller sämre. Vad gäller islam så har muslimerna hatat judar (”söner och döttrar till apor och svin”) sedan Muhammed själv blev dissad av judarna för att de vägrade att erkänna honom som deras profet. Vid Khaybar, en judisk stad i det som idag är Saudi, så lät han förslava kvinnorna ich avrätta samtliga judiska män. Källa? Koranen och Hadith.

  Bombvänstern slår till igen. Vänsterns Sturmtruppen angriper judar och i maskopi med islam och muslimer så står man idag för den mest rabiata och aggressiva antisemitismen sedan Hitler och nazismen. Medan nazismen idag är en pytteliten utfryst grupp, så är extremvänstern poppis och har utvecklat samarbete med muslimer. Man delar samma agenda (rabiat USA hat och Judehat, numera kallat ”antizionism”).

 2. LeoH skriver:

  Dina synpunkter på vad som hände i Khaybar har lika stor relevans på dagens händelser, som när ateister anklagar kristna för korstågen.

  Hur vet du att det är vänsterns som kastar bomber? Är du synsk?

 3. Nils skriver:

  Klok bloggiaktagelse. Oavsett hur arg man än är på Israel får aldrig kritiken övergå till ogrundad rasism mot ett av våra minoritetsfolk!

 4. Jag håller med, kritik mot vad staten Israel gör nu i Gaza skall man framföra i fredliga demonstrationer, men att angripa judiska synagogor i välden är bara fel. Det motverkar sitt syfte. Man får aldrig sammanblanda kritik mot staten Israel med antisemitisim.

 5. Olbap skriver:

  Mina synpunkter på Khaybar är i allra högsta grad viktigt, Korstågen gjordes trots ett fredligt budskap – dvs kristendomen (de 4 evangelierna, försök hitta uppmaning till våld där), Khaybarmassakern, som ligger till grund för Islams institutionaliserade antisemitism gjordes PÅ GRUND AV budskapet islam gör gällande. Islam är en krigisk och aktivt aggressiv ideologi-religion. Allt är dualism för en sann troende muslim. Läs Hadith, läs Koranen. Läs i synnerhet vad de senare surorna säger om muslimens plikt, läs även Haditherna, i synnerhet Al-Bukhari och Muslim, där kommer du att få skräckinjagande läsning. Kom ihåg att Hadith är lika heligt som koranen för en sann muslim.

 6. LeoH skriver:

  Olbap: Jag tänker inte bli delaktig i några korståg mot islam. Kriget i Gaza är inte ett religionskrig. Kriget handlar om den klassiska motsättningen mellan förtryckare och förtryckta.

 7. Roger Svensson skriver:

  Den väsentliga skillnaden är väl att den gamla antisemitismen byggde på rena falsarier och svagsinta konspirationsteorier av typen att judarna eftersträvade ”ekonomiskt världsherravälde”. Däremot är det ju ett faktum att en förkrossande majoritet av judarna, både i Israel och i andra länder, stöder existensen av en judisk stat (vilket inte nödvändigtvis är detsamma som att stödja Israels politik oreserverat). Att säga att man är emot anti-sionist men inte har något emot judar blir därför ungefär som att säga att man hatar kommunismen men inte har något alls emot kommunister …

 8. LeoH skriver:

  Roger: Jag förstår inte riktigt vad du menar med det sista resonemanget om antisionist. I mitt inlägg har jag inte berört sionismen.

  Det är inte bara ”en förkrossande majoritet av judar” som stöder existensen av Israel. Jag tror nog att majoriteten av dem i Sverige som idag, med rätta, kritiserar Israel, inte ifrågasätter Israels existens.

 9. Olbap skriver:

  Det ÄR ett religionskrig. radikaler i Västvärlden som du är som de tre aporna: ser ingen ondska, hör ingen ondska, säga ingen ondska. Islam ÄR i krig mot alla icke-muslimer. Fråga vilken imam som helst, du kommer att märka hur han skruvar på sig, för det är en obekväm fråga. Läs Haditherna:

  ”På den sista dagarna kommer stenarna och träden att tala och säga: ”O muslim, det gömmer sig en jude under mig, döda honom!”

  Informera dig själv, spola Guillou-Comandante Marcos stuket. Kom ihåg att muslimer hatar radikaler.

 10. LeoH skriver:

  Olbap: Vi kanske ska bränna några moskéer. Vi är tydligen i krig med Islam. Jag känner nog igen ondskan och varifrån den kommer, Olbap!

 11. Johan Stenberg skriver:

  Leo. Tack för inlägget! Det är din respons till Olbap som jag har synpunkter på.

  Det förvånar mig något att du inte ser något religionskrig. Om vi låter de inblandade parterna själva definiera saken så låter det annorlunda (åtminstone från den ena stridande parten).

  Vänstersidan underskattar genomgående betydelsen av religion – i alla frågor – i Sverige gäller detta särskilt integrationspolitiken.

  Utveckla gärna din sista kommentar om att bränna moskeer och hur du känner igen ondskan. Om du kan göra om det till något sakligt så vore det fint.

 12. LeoH skriver:

  Johan: Det är inte ofta jag ens antydningsvis sägs vara osaklig, men jag ska försöka vara tydligare.

  Jag har i inlägg genom åren vänt mig emot alla försök att generalisera religiösa föreställningar. Vi måste skilja på Islam, muslimer och islamister. Hamas klär sitt motstånd mot förtryck i religiösa förklaringsmodeller. På samma sätt som en mängd evangelikala kyrkor i USA klär sitt förtryck i religiös förklädnad. Eftersom jag är troende kristen vet jag att deras tolkning av Bibeln inte är det enda och defenitivt inte det sista ordet i saken. På samma sätt är det med Islam.

  När Olbap skriver: ”Islam ÄR i krig mot alla icke-muslimer.” Då utgår jag från att han menar vad han skriver. Det kändes naturligt, att i det läget fråga sig lite ironiskt – ska vi börja bränna moskéer? För om Islam är i krig mot alla icke-muslimer, då lär väl det förhållandet även gälla i Sverige. Då borde vi rusta oss till försvar.

  När Olbap hävdar en sådan ståndpunkt – då handlar han i ond tro. Han bidrar till fientliga strömningar i samhället, vars följder vi bara kan ana, Aningar som i vart fall skrämmer mig.

  När människor låter sin ilska och frustration över händelserna i Gaza leda till antisemitiska illdåd i Sverige, då reagerar jag. När människor hävdar ”allmängiltiga sanningar” om Islam och muslimer, vilket lett till, och med all säkerhet kommer att leda till fler, antimuslimska illdåd i Sverige (bl a med atentat mot muslimska moskebyggen och andra lokaliteter. Brann inte en moské för några år sedan?), då reagerar jag. Det handlar om ondska och som kristen måste jag reagera, i annat fall sviker jag efterföljelsen.

  Till sist förstår jag inte varför abstrakta påståenden om ”vänstersidan” dyker upp i en kommentar till mitt inlägg. Tillhör jag en vänster som underskattar betydelsen av religion?

 13. Kaela skriver:

  Att vara jude eller judinna idag är något man döljer.
  Om man i ett samtal just nu säger…jag är judinna….så tystnar samtalet….den tysta mobbningen som skapat och skapar det eviga utanförskapet.
  Hoppas många läser detta ditt inlägg.
  Det borde vara självklart att det är som du säger. Men det är det inte.
  Varje dag lär mig det

 14. Jakob skriver:

  Visst är det ett religionskrig, utan dessa sagor hade avkoloniseringen av området aldrig tillfallet en speciell inriktning inom de abrahamistiska religonerna. Men religionerna bör exluderas nu om en lösning ska kunnas tas fram. Och palistinerna och israelerna är ättlingar till samma folk det visar inte minst DNA forskning på. Det som skiljer dem åt är just religionen. Historielösa argument om ett Stor- Israel som aldrig funnits spär på konflikten. Att rikta ilska mot judar i disporan är helt klart fel.
  Men vi kan aldrig hävda ”Ur-Hem” och är inte ”ur-hemmet” för judar Irak? Edens lustgård ligger ju i området mellan eufrat och tigris det är väl där urhemmet är eller?
  Och ska vi verkligen ge folk rätt till vad deras ättlingar bodde för 2000 år sedan. Vi kan ju börja med att rita om lite kartor i USA då t.ex. Och sen var det ju faktiskt romarna som fördrev de mest religöst fanatiska judarna, men det ger väl dem knappast någon ”rätt” till landet. Det kanske bör tillhöra Turkarna de här den stat som regerat längst över området ca 500 år tillhörde det det ottomanska riket, och då var det lungt i området, kanske bör det återgå till turkarna det var ju lungt då!!! Nä släpp lösa argument om rätt till ”ur-hem” lycka till med att rita om världskartan efter hur den såg ut innan romarrikets härjningar. De fördrev ju även helvetierna ur gallien har deras ättlingar rätt att kräva land i frankrike nu????

 15. Jakob skriver:

  FN gjorde fel från början. Judarna skulle fått ett eget land i Tyskland som var det land som förgripit sig på dem. Om GB ville avkoloniasiera Palestina skulle man gjort en religionsfri sekulär stat av området där alla oavsett religion var välkommen att flytta till.
  Men nu är det försent, Världsamfundet bör gå in och makera, 1967s års gränser måste gälla, något som till och med Hamas accepterar. utvöver detta behövs inte en två stats lösning utan en tre stats lösning. Där Jerusalem utgör en tredje stat som under en övergångsperiod bör administerars av FN därefter om de semitiska folken judarna och araberna kan lägga sina vidskepleser åt sidan kan de samregera över Jeruslam, ungefär som vatikanstaten, fast sekulär. För att säkra freden bör Fn trupp också övervaka gränser och finnas till hand under uppbyggnaden av den Palestinska staten.
  Annars blir det inte fred i området för än en tredje makt invaderar igen, det har varit fred i området under långa perioder och religionsfrihet. Under det ottomanska riket kunde judar, kristna och muslimer leva tillsammans i fred under trosgemenskapssystemet, kanske dags att se hur ottomanerna löste problemet med det konflikt drabbade området. Deras lösning fungarde ju trots allt i hundratals år!

 16. […] förstått saken rätt, så har jag formellt citerat fel, men i mitt inlägg från januari 2009, Judiska kapell är inte israel! hänvisar jag inte till Bebel. Det borde väl i rimlighetens namn innebära att jag är pappa till […]

 17. Leopold Holtter skriver:

  Reblogga detta på Tankar i natten och kommenterade:

  Jag ser en uppgift, när jag surfar runt på FB att personer setts kasta brinnande föremål mot judiska synagogan i Göteborg.
  Just nu orkar jag inte blogga något nytt inlägg. Jag nöjer mig med att reblogga ett inlägg från 2009. Inlägget äger sin aktualitet även i dag och kräver att vi säger nej till antisemitism.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: