Fånga dagen med Dietrich Bonhoeffer 5 februari

Och när israeliterna såg det frågade de varandra: ”Vad är det här?” eftersom de inte visste vad det var. Mose sade till dem: ”Det är den mat som som Herren ger er att äta. Och Herren har gett denna befallning: Samla så mycket av det som var och en behöver, ett omermått per person för samtliga. Varje husfar skall hämta till dem han har i sitt tält.” Israeliterna gjorde så, och några samlade mer, andra mindre. När de sedan mätte upp hade de som samlat mer inte fått för mycket och de som samlat mindre inte för litet, alla hade fått vad de behövde. Mose sade till dem: ”Ingen får lämna kvar något av detta till i morgon.” (Andra Moseboken 16:15-19)

Förlita dig inte på det förgångna

”Jag gör inte saker och ting i dag därför att jag fann dem riktiga i går, utan därför att Guds vilja pekar ut den riktningen för mig i dag.”  (Gesammelte Schriften)

”Vi kan lätt börja leva kristenlivet av gammal vana. Vi lever efter det förgångnas principer och hämtar kraft i gårdagens erfarenheter. Det är värdefullt att hämta insikt från der förgångna, men det kan inte bära upp det nuvarande. Vi behöver hela tiden ny nåd, ny inspiration och nya direktiv.”

Bön: Din nåd, o Gud, är varje morgon ny.

Andra bloggar om:  , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: