Det är skönt att tillhöra Bjuråker-Norrbo församling!

För snart två timmar sedan kom jag hem från studiecirkeln ” I Paulus fotspår.”

Jag tror inte det finns alltför många församlingar med en sådan studietradition som vår. Jag har berättat om vår Luthercirkel som resulterade i en studieresa i höstas ”I Luthers fotspår.” Den studiecirkeln hade föregåtts av flera andra, som också resulterat i studieresor till Rom och Santiago de Compostela.

Årets studiesatsning utgår från Apostlagärningarna och Paulus. Som tidigare skall cirkeln behandla det som hände ”där och då”, men också leda till reflektioner om ”här och nu.”  Nu under 2009 studerar vi och har funderingar om att kanske göra en studieresa våren 2010 i Paulus fotspår. Troligtvis till Grekland. Ska väl också berätta att vi är 17 deltagare i studiecirkeln.

Nu är det inte enbart studieverksamheten, som gör det skönt att tillhöra Bjuråker-Norrbo församling. Jag har berättat om vårt goda ekumeniska samarbete med Betel, Elim, Saron och Missionskyrkan. Vår duktiga kör på drygt 30 sångare berikar våra Gudstjänster och är en stor källa till glädje och stolthet. Sygruppens och Måndagsmariornas arbete resulterar i årliga, icke föraktliga, anslag till skilda behjärtansvärda ändamål.

Det är verkligen en nåd att få tillhöra en levande församling!

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Annonser

3 Responses to Det är skönt att tillhöra Bjuråker-Norrbo församling!

  1. […] utan det är en mängd människor. Jag har beskrivit vilken nåd det är att tillhöra en levande församling. Utan den andliga miljön skulle den mentala resan, om inte omöjliggjorts, så i vart fall […]

  2. […] har i tidigare blogginlägg beskrivit min glädje över att tillhöra Bjuråker-Norrbo församling. Känslan av glädje bara […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: