En självrannsakan som berörde!

Det var länge sedan jag så helhjärtat varit bunden av ett TV-program, som ikväll, när jag såg ”The 90´s – ett försvarstal” med Henrik Schyffert. Det är inte ofta man får uppleva en sådan djupgående analys över den egna utvecklingen som Schyffert förmedlade i sitt program.

Att med sådan distans berätta om varför det blev som det blev. Kunna se styrkan i ironin, men också svagheten att inte våga öppna allvarsdörren. Den beskrivningen var helt suverän.

Vid några tillfällen fick jag också några hugg av samvetsförebråelser. Hur var det med vår egen generation? Vi som enligt Schyffert deltog i alla protester och gått från radikalitet till att bli samhällsbevarande krafter. Den bilden är det inte lätt att ta till sig, men den är i mångt och mycket sann.

Det finns inte många röster från vår generation, som så klarsynt som Schyffert gör, vågat analysera vår generations tillkortakommanden. Det var också uppfriskande att höra Schyfferts trotsiga slutord – han tänker inte sluta med att vara ironisk, barnslig och ytlig, men tänker inte heller vara rädd att öppna allvarsdörren.

Det var skönt att höra eftersom jag uppskattat Killinggänget något oerhört genom åren!

Andra bloggar om: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: