Så händer det igen!

Det går inte längre hålla räkning på alla de beslut Migrationsverket tagit om utvisning av ensamma barn till länder, där de går en mycket oviss framtid till mötes.

Den här gången gäller utvisningen bröderna Vuvu, Asa (7 år), Kenneth (13 år) och Patrik (14 år). De ska utvisas till Kongo enligt beslut av Migrationsverket.

Det händer alltför ofta för att det ska kunna ses som enstaka misstag eller felbedömningar från myndighetens sida. Det är bara att inse, att Migrationsverkets beslut baseras på ett mycket dåligt underbyggt riksdagsbeslut. Börjar det inte bli dags för riksdagen att ta sitt ansvar och rätta till sitt misstag och fatta ett nytt beslut, som bättre tar hänsyn till barnens situation. Ett beslut, som äntligen visar att Sverige skrivit under FN:s  Barnkonvention om barnets rättigheter.

Heder åt Socialdemokraterna och Vänsterpartiet i Nacka som genom sina ordföranden Anders Selin och Lisa Rasmussen uppmanat alla fullmäktigepartier i Nacka att göra gemensam sak och försöka stoppa utvisningen av bröderna Vuvu.

http://svtplay.se/v/1557866/de_ska_utvisas_ensamma_till_kongo

Andra bloggar om: , , , ,

Annonser

5 Responses to Så händer det igen!

 1. Lisa Rasmussen skriver:

  Jag tackar. Det häftigaste med det här är att det är brödernas skolkompisar som fått igång rörelsen, och man ser ju på inslaget på svt att de är grundkloka och duktiga. J

  ag och Anders bidrar till att vi politiker ser ungdomarna och så hjälper vi dem med tips på hur man jobbar praktiskt. Men de var själva igång långt före oss, och det är de som gör jobbet. När man ser deras engagemang får man hopp om den kommande generationen.

  Tillsammans kan man flytta berg.

 2. LeoH skriver:

  Du har helt rätt Lisa och jag borde poängterat det du beskriver. Ungdomarnas hårda och målmedvetna arbete.

  Det jag ville berömma Anders och dig för, var att ni försöker få alla partier att göra gemensam sak med ungdomarna.

 3. Jag blir så ledsen av det här ”förfaringssättet” att jag nästan vill gråta. Härligt att se att folk står upp för medmänskligheten, men att ett sådant system ens har kunnat skapas, att sådana beslut ens kan tas, det är helt obegripligt. Men människor som står upp för medmänsklighet och schyssta villkor i vardagen som politiker därefter försöker omsätta politiskt, det tror jag är den enda möjliga framtiden för demokratin. Läste även detta nyligen: http://royamatilda.wordpress.com/2009/06/11/lagom-till-nationaldagen-utfor-sverige-massdeportationer/

 4. LeoH skriver:

  Nog finns det underlag till frågor som kommande generationer kan förfasa sig över.

  Vi har ju haft anledning att fundera över skallmätningar, tvångssterilisering och mycket annat.

 5. […] bloggen Tankar i natten läser jag om bröderna Asa, Kenneth och Patrik Vuvu som ska utvisas helt ensamma, utan […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: