Vill dela med mig!

Sök er till Herren och hans makt,/ träd ständigt fram inför honom./Tänk på de under han har gjort,/hans tecken och hans domslut/  (Psaltaren 105:4-5)

Att minnas med tacksamhet

”Att minnas blir en styrka i nuet, för den Gud som en gång agerade för min skull är den levande Guden som i dag gör mig medveten om vad han gjort.” Gesammelte Schriften

”Vi tillber inte en Gud som fanns i gångna tider, utan den Herre som tidigare handlat på så många underbara sätt, men som också handlar i nuet. Det som hände under uttåget ur Egypten, då lagen gavs vid Sinai, vid Jerikos fall, när Jesus föddes och då Anden kom på pingstdagen tycks oss ofta mycket mer dramatiskt än det Gud gör i dag. Men mycket sker även i vår tid: Att kristendomen fortfarande är livskraftig i utvecklingsländer, trots det negativa inflytandet av västerländsk kolonialism, och att det hela tiden funnits levande kristna rörelser bakom den kommunistiska järnridån visar att Gud bygger sin församling. Vi behöver få ögonen öppnande för hur han verkar i dag.”

Ord att tänka på: Vi tillber en levande Gud som inte är bunden till vad han gjort i gångna tider, utan som verkar i dag och ger uttryck för sin kärlek och längtan efter rättfärdighet.

Texterna hämtade för den 28 juni ur andaktsboken ”Fånga dagen med Dietrich Bonhoeffer” av Charles Ringma.

Andra bloggar om: , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: