Jag är något förundrad!

Jag hittade följande citat av Göran Hägglund i DN. Citatet är hämtat ur Göran Hägglunds tal i Almedalen:

Vi Kristdemokrater är verklighetens folk. De som har familj, arbetar, tar semester och lever sina liv som folk gör mest; och som får höra av krönikörerna och teaterregissörerna att de ska skämmas att de är inskränkta och att deras tillvaro är falsk och förljugen, sade Hägglund provocerande.

Storögt förvånat, frågar jag mig.

 Vad har Göran Hägglund mot Göran Skytte?

Andra bloggar om: , , ,

Annonser

4 Responses to Jag är något förundrad!

 1. Maja skriver:

  Jag läste länken till DN. Vilken bisarr attack på, ja vad vet jag inte. Intellektuella? Förvisso är det tunnsått med sådana i de kristdemokratiska leden, men brukar man inte vilja ha IN folk i sitt parti snarare än att skälla på dem?

 2. LeoH skriver:

  Göran Hägglund och strategerna inom KD vet att det finns en pyrande kulturfientlighet bland stora grupper av människor. Inget parti har riktigt velat ta det kortet, men KD är desperata och nu passar det. Någon röst kan de säkert vinna, men de förlorar säkert en hel del. Det ingår säkert i kalkylen.

 3. Maja skriver:

  Ja de plockar väl helt enkelt tillbaka de som velat rösta på Sverigedemokraterna. Men det är sjukt korkat. Och att de är korkade beror ju på att de hatar kultur, då blir man dum. Mänskligheten är inte kapabel till mer än en gnosjöanda för kristdemokraten.

  Jag kommenterade precis på Dagens ledarblogg där Thuresson (tror jag) var förvånad över att det var kulturskribenterna på DN som skjutit de hårdaste bollarna på Förbundet Humanisterna. Jag skulle bli ytterligt förvånad om det var några andra som gjort det – skulle det vara Hägglund annars eller? Nej han är too busy med att jaga KG Hammar-fans och intellektuella socialister med sin folkliga flintastek… snark. Och evangelikala håller ju med Humanisterna i stora bitar. De går i samma led på så många sätt. Så varifrån skulle kritiken mot Humanisterna komma om inte från kulturskribenterna?

 4. LeoH skriver:

  Snart kommer Göran Hägglund att använda det intellektuella rättshaverisargumentet – KD vågar var politiskt inkorrekta och säga som det är!

  Tänk vad mycket modigt folk det finns:-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: