En efterlysning!

Jag har den senaste tiden med stort intresse surfat runt på olika tidningars kultur- och nyhetssidor för att se om Göran Hägglund på något sätt försökt belägga sina uppgifter om att teaterregissörerna och krönikörerna (observera den bestämda formen) hävdar, att svenska folket ska skämmas för att de är inskränkta.

Enligt DN sa Göran Hägglund följande i sitt tal i Almedalen: 

– Vi Kristdemokrater är verklighetens folk. De som har familj, arbetar, tar semester och lever sina liv som folk gör mest; och som får höra av krönikörerna och teaterregissörerna att de ska skämmas att de är inskränkta och att deras tillvaro är falsk och förljugen, sade Hägglund provocerande.

Trots att jag varit flitig i mitt sökande efter belägg för påståendet, kan det ju hända att jag ändå missat något viktigt klargörande. Därför efterlyser jag här i bloggosfären om någon sett några försök från Göran Hägglund att belägga sina påståenden?

Eller kan jag med gott samvete säga, att Göran Hägglund pratade strunt?

Andra bloggar om: , , ,

2 Responses to En efterlysning!

  1. Maja skriver:

    Tja vi har ju Scener ur ett äktenskap på Dramatens scen i höst. Det kanske man kan tycka är en teaterregissörs sätt att säga att verklighetens folk är förljugna. Fast det är bara det att både regissören som skrev verket för TV och den som sätter upp det på teaterscenen är gifta och har barn och lever i verkligheten (jag har sett dem). Så det är kanske inte RIKTIGT vad Göran Hägglund menade.

    Om han inte har problem med introspektion överhuvudtaget och tycker att vi ska lägga ner alla former av samtal om verkligheten, och att alla sätt att försöka gestalta verklighetens folk konstnärligt är något dåligt, för då kan vi ju ha bokbål. Vi kan börja med Bibeln. Den är full av gestaltningar av verkligheten. Därvidlag kommer han att ha flera ledande ateister på sin sida. De gillar inte heller det ogreppbara och komplexa.

  2. LeoH skriver:

    Det verkar som om Göran Hägglund önskar sig en egen variant av socialrealism.:-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: