En mycket illvillig fundering!

När regeringsföreträdare får frågor om orsakerna till varför Sverige befinner sig i krig i Afghanistan, brukar svaret mycket ofta bli att Sverige befinner sig militärt i Afghanistan för att stärka de afghanska kvinnornas ställning. En sidoförklaring kan också vara att de vill stötta och stärka den afghanska demokratin.

Låter verkligen vackert och behjärtansvärt! Det är nästan så att ögonen tåras av rörelse. Så faller de av rörelse tårdränkta ögonen på en artikel i Dagen och ett tu tre blir bilden som hämtad ur en absurd pjäs.

”Afghanistans president Hamid Karzai har godkänt en shiamuslimsk lag som ger en make rätt att svälta sin fru om hon inte ställer upp på sex, uppger nyhetsbyrån FNB.”

Mig veterligen är president Hamid Karzai vald, enligt USA, i fria och demokratiska val. Vad jag förstår har väl beslutet också tagits i god demokratisk ordning, men vad säger den svenska regeringen? Är det inte lite vanskligt att alliera sig med en regim som uppmuntrar och tillåter våldtäkter inom äktenskapet? Befrämjar det målet, att stärka de afghanska kvinnornas ställning?

Är det inte dags att regeringen drar tillbaka våra soldater från Afghanistan och låter USA föra sina krig på egen hand? Vad säger oppositionen? Upp till bevis Mona Sahlin!

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: