Det känns tryggt med en fredspresident!

Läser i SvD att Obama avser att sända ytterligare soldater till Afghanistan. Nu lär den amerikanska truppstyrkan vara större än under Bushadministrationens tid. Det planeras tydligen för ytterligare truppförstärkningar i en en snar framtid.

Obama får passa sig, så han inte får samma rykte som Lyndon Johnson på sin tid. Han fick ärva ett krig efter Kennedy och blev helt krigets fånge.

Jag får säga än en gång: Nobelkommittén släng er i väggen!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Annonser

7 Responses to Det känns tryggt med en fredspresident!

 1. Bo skriver:

  Anser du att kriga för fred inte är förenligt med fredssträvan?

 2. LeoH skriver:

  I fallet Afghanistan är inte ett utvidgat krig förenligt med fred.

 3. Jonas skriver:

  Det är påfallande att så många fler verkar tycka att det är ok att ”kriga för fred” när presidenten plötsligt heter Obama istället för Bush.

 4. Det här med att kriga för fred är enligt min ödmjuka åsikt befängd från början. I alla fall i andra sammanhang än möjligen krigshandlingar som syftar till försvar, självständighet gentemot kolonialmakter och andra förtryckare eller att stoppa galna fascister som vill ta över världen.

  Kriget i Afghanistan har väl såvitt jag vet aldrig motiverats med att det skulle vara fredsskapande heller såvitt jag vet? USA gick väl in där ursprunglingen för att ”röka ut Bin Laden ur sin grotta” och kämpa mot Talibanerna eftersom de ansågs ha med 11e september att göra. Snarare att kriga för hämnd än för fred va?

  Alldeles oavsett dessa truppförstärkningar osv är väl ett argument mot Obama som fredspristagare eller duva öht att dronebombningarna mot civila i Afghanistan fortsätter. Eller finns det något sätt att argumentera för att även detta gagnar världsfreden?

 5. Jag ve tinte varför jag skrev att min ganska hårdnackade synpunkt var ”ödmjuk”, det borde stått enligt min pacifistiska åsikt kanske…

 6. LeoH skriver:

  Ofta känns världen något förvirrad. Bush framstår för de flesta som en ganska så krigisk typ. Beviset? Han skickade för lite soldater till Afghanistan. Det råder fredspresidenten bot för genom att förstärka trupperna. Argumentet låter lite bortitok.

 7. karpstryparn skriver:

  Hur fasen kan Nobelkommitte’n ge ett fredspris till någon som inte har gjort någonting för fred? Eller består komitte’n av en samling inkompetenta dummerjönsar som inte vet vad som händer utanför Norges gränser?
  Det verkar så, med tanke på att de har gett Obama detta pris, nej, det enda han är värd är väl möjligtvis en/ett snuspris då.

  http://www.karpstryparn.wordpress.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: