Det är bara att inse. Det finns tokkristna!

Läser i Dagen att det i USA, var annars, finns en baptistförsamling, Amazing Grace Baptist Church under ledning av Marc Grizzard, som underkänner alla bibelöversättningar förutom King James version från 1611. För att riktigt markera sin avsky för alla andra översättningar avser församlingen, att vid en grillfest bränna alla andra översättningar. När de nu ändå håller på att bränna Biblar passar de också på att elda upp några andra böcker också.

Enligt en källa skall böcker av följande författare brännas på bål: “We will also be burning Satan’s popular books written by heretics like Billy Graham, Rick Warren, Bill Hybels, John McArthur, James Dobson, Charles Swindoll, John Piper, Chuck Colson, Tony Evans, Oral Roberts, Jimmy Swagart, Mark Driskol, Franklin Graham, Bill Bright, Tim Lahaye, Paula White, T.D. Jakes, Benny Hinn, Joyce Myers, Brian McLaren, Robert Schuller, Mother Teresa, The Pope, Rob Bell, Erwin McManus, Donald Miller, Shane Claiborne, Brennan Manning (and) William Young.”

Nu är det bara att vänta på beska kommentarer från medlemmar i förbundet Humanisterna och andra ateister, att jag inte har förstått den sanna kristendomen. Ateister av olika schatteringar har ju den senaste tiden, till många fundamentalisters och traditionalisters stora glädje, tagit på sig den tunga bördan, att tala om för oss ”liberala kristna” vad kristen tro egentligen är. Amazing Grace Baptist Church torde uppfylla alla kriterier för att erhålla beskydd från Humanisterna.

Andra bloggar om: , , , , , ,

8 Responses to Det är bara att inse. Det finns tokkristna!

 1. freddi skriver:

  din nivå blir bara lägre och lägre

 2. LeoH skriver:

  Då finns det i vart fall en rörelse i någon riktning.:-)

 3. Monica O Kolkman skriver:

  Haha, den där kyrkan verkar ju dissa alla kristna författare som finns i USA. Left and right.

 4. LeoH skriver:

  Ja, här är det bara King James Bibel som gäller!:-)

 5. Maja skriver:

  Jag tycker att Freddi har helt fel. Jag tycker att den här bloggen bara blir bättre och bättre. Särskilt gillade jag den där twisten på slutet om att Humanisterna kommer uppskatta bokbålet, det var väldigt observant och förmodligen med sanningen överensstämmande.

 6. LeoH skriver:

  Maja, det är roligt att du också uppfattat fenomenet!:-)

 7. lenbilen skriver:

  Ett annat sätt att se på saken är att de har bara 14 medlemmar. Detta är ett sätt att få fri publicitet. Det lyckades.
  1611 versionen av KJV är lite svårläst. De flesta anhängare av ”KJV only” använder en mer modern form av KJV. Men de vet det inte. Jag har hört argumentet. Om den var god nog för aposteln Paulus är den god nog för mig. Det vore synd att bränna Döda Havs Rullarna, även om dom inte baseras på Textus Receptus

 8. LeoH skriver:

  Du har helt rätt lenbilen. Jag var på dåligt humör när jag skrev inlägget och ville ge en känga åt humanisterna!:-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: