Det här blir underkänt Tobias Billgren!

Vi har en ”Historisk Sanningsmyndighet” i Sverige, som har till uppgift att visa svenska folket vikten att lära av historien. Myndigheten är i laga ordning beslutad av riksdagen och borde väga tungt, när regeringsledamöter uttalar sig.

Jag undrar vad har migrationsministern Tobias Billgren tagit till sig av ”Historiska sanningsmyndighetens” uppmaning, att lära sig av historien, när man kan höra och läsa följande uttalanden (dokumenterade här):

 ”Jag kan ju bara säga att från regeringens håll så tycker vi naturligtvis inte att det är bra att människor struntar i de fattade besluten som myndigheterna har kommit fram till. När man har fått avslag på sin asylansökan så ska man åka hem.”

Det låter sig sägas, men om den asylsökande inte har något hem att återvända till? Vad hjälper det då, att myndigheten beslutat i frågan? Beslutet innebär ju inte att orsaken till rädslan försvinner. Sen kan Tobias Billgren tycka att den asylsökande ”struntar” lite så där obstinat i myndighetens beslut.

”Det blir inga tillfälliga lagar, det blir inga amnestier. Vi ska ha ett system där människor respekterar domstolsbeslut och där vi tar ett ansvar för hela systemet. Att komma på nytt med något som fungerade så dåligt som den tillfälliga lagen gjorde, är inte seriöst, det är oansvarigt, säger migrationsminister Tobias Billström.”

Här får alla som inte frivilligt återvänder hem höra att de inte respekterar domstolsbeslut. Det kommer regeringen inte att tolerera! Jag kan riktigt se och höra hur Tobias Billgren spänner bröstmusklerna och visar beslutskraft, men förändras verkligheten av brösttoner och domstolsutslag? Påminner inte Billgren uttalanden lite om det hans företrädare Barbro Holmbergs uttalanden om humanitär katastrof, när amnesti kom på tal.

Den som önskar fördjupning kan följa Nuri Kino här och här. Det ger en förklaring till varför människor på flykt ”struntar i fattade beslut”

Andra bloggar om: , , , ,

2 Responses to Det här blir underkänt Tobias Billgren!

  1. Maja skriver:

    Vidrigt. De där människorna måste bort som medborgarnas representanter i beslutande organ (apropå, visste du att vi har en Statliga Delegationen för Felaktiga Utbetalningar också? Och det är inte Tobias Billströms lön de sysselsätter sig med).

  2. LeoH skriver:

    Det finns många myndigheter och det är svårt att hålla reda på alla, men Statliga delegationen för felaktiga Utbetalningar kände jag faktiskt till. Det är väl de som med jämna mellanrum ryar om gigantiskt fusk, som några månader efteråt visar sig varit något alarmistiska. För att uttrycka mig försiktigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: