Vilken märklig utmaning

Dagen informerar om en mycket märklig utmaning de hittat hos Kyrkpressen. En privatperson har tydligen utmanat finländare, församlingar och Institutet för hälsa och välfärd att banta för Nepal. För varje bortbantat kilo betalar privatpersonen 15 euro. Totalsumman är maximerat till 1o miljoner euro. En mycket aktningsvärd summa. Tanken är att lutherska församlingar skall organisera vägningarna.

Min första reaktion, när jag läste artikeln var ett förvånat – är det ett skämt? När jag stirrat på artikeln i några minuter, blev jag enbart arg. Om en privatperson har råd att köpa bortbantat fläsk till en summa av 1o miljoner Euro, varför i himmelens namn skickar han inte pengarna direkt till Nepal och avstår att villkora gåvan med att finländarna tillsammans skall banta närmare 700 000 kg?

Om inte församlingarna ställer upp i kampanjen, vilket de givetvis inte bör göra eller att finländarna inte är beredda att delta i bantningskampanjer, kommer privatpersonen, att avstå stödja Nepal? Vad är det för moral egentligen?

Mer information på finska här.

Andra bloggar om: , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: