Vad jag tycker illa om svenska myndigheter!

Jag behöver egentligen inte förklara min ilska. Det är bara se och lyssna till nyhetsinslaget från TV4.

Nu ska tydligen funktionshindrade vars behov av personlig assistans skall omprövas kränkas ordentligt av ”välvilliga” myndigheter. I nyhetsinslaget berättas om frågor om den sökande klarar sin hälsa själv och äter balanserad kost.

Vän av ordning undrar vad som händer om den funktionshindrade svarar att han/hon äter på McDonalds varje dag och tar sig minst två rackabajsare kvällsfalukorven. Anses behovet av personlig assistans drastiskt minska vid en sådan kosthållning eller varför ställs frågan?

Eller frågan om säkra sexuella relationer? Vad händer om den funktionshindrade svarar fel och anger att han/hon har oskyddad sex med olika partners. Kan ett sådant svar innebära, att bedömningen om behovet av personlig assistans påverkas. Om inte varför ställs frågan?

Efter att ha plågat den funktionshindrade med frågor från ett bedömningsformulär på 91 sidor med ovanstående frågor och många fler bl. a om antalet toalettbesök/dygn och hur lång tid varje besök tar, så kommer det hotfulla beskedet: ”Sen ska försäkringskassans handläggare avgöra om uppgifterna är rimliga.”

Jag ställer mig återigen frågan. Var finns det politiska ansvaret? Vilka ministrar skall ställas till svars för att svenska myndigheter gång på gång kränker människor? Vad är det för mekanismer som får myndigheter att tro, att det är moraliskt tillåtet att skända människor, som har behov av samhällets stöd?

Ett tips: Tryck gärna på knappen: ”Mer med försäkringskassan.”

Andra bloggar om: , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: