Be för de bortmotade. Inte för snö i Vancouver.

Vi kristna uppmanas att be för att det skall komma rejält med snö i Vancouver. Vinter-OS startar i morgon och snötillgången är tydligen dålig. Det har lett till, att vi inte bara skall be för deltagarna, utan än mer för snö.

Nett Knox, en australisk pastor och sportkaplan som deltar i sitt fjärde OS uppmanar också hon att be för deltagarna. Men i ett pressmeddelande som ekumeniska nyhetsbyrån ENI citerar, skriver hon:”

”Men först och främst, be för väldigt mycket mer snö över Vinter-OS.”

Visst, det är helt klart, vi får vända oss till Gud och be om vad vill. Det är ett löfte vi frimodigt kan lita till. Men ändå, det känns inte helt rätt, att just be om snö till ett OS. Kan det verkligen vara en prioriterad uppgift för kristna, när vi tänker på OS i Vancouver?

Jag förordade i ett antal inlägg att vi borde ha bojkottat Peking-OS. Inte fick jag mängder av entusiastiska ryggdunkningar för den inställningen. Med andra ord, förslaget föll inte i god jord. Däremot genomförde jag en personlig bojkott av Peking-OS.

Jag läste ett mycket tänkvärt inlägg av Jonas Lundström med bloggen ”Stigen-det finns en annan väg”, om den glittriga sidans skitiga baksida. Hemlösa skyfflas undan. Indianernas mark skövlas. Protester och demonstrationer skall motverkas med gigantiska polisinsatser. Läs Jonas inlägg här och följ hans länkar. Låt er inte skrämmas av att en del av länkarna leder er till anarkistiska källor. De etablerade medierna är inte pigga på att skildra skuggsidorna av dessa gigantiska evenemang, som OS utvecklats till.

Det slår mig, att OS kanske borde hamna i samma kategori som pornografi. Vi avstår från att besöka porrklubbar eller titta på porrfilmer. Nå, det får vara hur det vill med den saken, men för min del blir det en andra tittarbojkott på raken av OS.

No Olympics on Stolen Land!

Andra bloggar om: , ,

7 Responses to Be för de bortmotade. Inte för snö i Vancouver.

 1. Jonas Lundström skriver:

  Yes!
  En mycket bra post om detta av en kristen bloggare jag har stort förtroende för, men som jag inte fick med när jag skrev förra veckan, är det här:
  http://poserorprophet.wordpress.com/2010/02/08/there-can-be-no-truce-while-the-people-are-raped-exorcising-the-spirit-of-the-games/

 2. […] för en bojkott redan vid OS i Kina, och sådde då in ett frö hos mig. Nu tar han upp kampen igen. Be för dom bortmotade, inte för snö, tycker […]

 3. Kerstin skriver:

  Bra, jag ha bojkottat VM och OS av alla slag sådär en 40 år eller så, eller i hela mitt medvetna liv.

 4. LeoH skriver:

  Om jag skulle vädra mina fördomar om kvinnor och idrott, då skulle jag säga att ni ställer upp utom tävlan. Det går inte att slå er!:-)

 5. Kerstin skriver:

  När det gäller ointresse för sport så känner jag nog bara en till som är som jag – nämligen min man :-).

  Ändå idrottade jag som ung, för det var kul.

 6. […] First Baptist Church har förstått något väsentligt. Vi kristna bör inte be om snö till de officiella spelen. Kallt vinterföre är inget bra underlag för de hemlösas […]

 7. […] Till sist ett gammalt inlägg från tiden för vinterspelen i Vancouver: ”Be för de bortmotade. Inte för snö i Vancouver.” […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: