Poverty Olympics – OS för de fattiga

Jag skulle sitta som klistrad vid TV om jag skulle få följa tävlingar i så spännande OS-grenar som, Höjdhopp över existensminimum, Curling för löften om nya lägenheter eller Köpskytte. Det skulle också vara trevligt att i TV få möta Poverty Olympics maskotar, ”vägglusen Itchy” och ”kackerlackan Creepy.” Det är inte första gången och inte lär det vara sista gången, jag har anledning att fundera över varför TV och andra stora medier inte anser det mödan värt att informera om väsentligheter i tillvaron.

Om jag inte råkat läsa artikeln om OS för de fattiga i Kyrkans Tidning (kt),(tyvärr är nätversionen av artikeln mycket kortare än den i papperstidningen), hade jag inte haft en aning om, att de officiella spelen skymde ett väsentligare och viktigare spel. Bakom Poverty Olympics- kampanjen står Carnegie Community Action Project, CCAP och Streams of Justice, en frivilligorganisation som strider för social rättvisa, med rötter i Vancouvers First Baptist Church. Heder åt dessa organisationer!

Vancouvers First Baptist Church har förstått något väsentligt. Vi kristna bör inte be om snö till de officiella spelen. Kallt vinterföre är inget bra underlag för de hemlösas dagliga överlevnadslopp. Vare sig i Vancouver eller i Sverige.

Andra bloggar om: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: