Utgå från att Geert Wilders menar vad han säger!

I dagens SvD kan vi läsa en kolumn med rubriken ”Holland väntar på Geert Wilders” skriven av Roland Zuiderveld. I artikeln beskriver Zuiderveld att det är fullt möjligt, att Wilders blir Nederländernas nästa premiärminister. Det skulle i så fall innebära att en person som kräver stopp för all muslimsk invandring, vill förbjuda Koranen och bötfälla alla som bär den muslimska slöjan, kan tänkas få det förnämsta politiska uppdraget i landet.

Jag har inte tillräckliga kunskaper, för att vare sig säga bu eller bä om den politiska analysen. Det som ändå verkar vara säkert är, att både kristdemokraterna och liberalerna säger sig vara beredda, att regera tillsammans med Geert Wilders Frihetsparti.

Den sista uppgiften får artikelförfattaren att börja spekulera:

” …och efter förra helgens besked om att nyval väntar, har Geert Wilders tonat ner sin islamkritik för att inte göra sig omöjlig som regeringspartner. Frågan för dagen är om hans återkommande angrepp på islam bara har varit en strategi för att locka väljare, eller om Wilders faktiskt skulle försöka göra det straffbart att bära slöja, riva de muslimska friskolorna, stoppa all muslimsk invandring och förbjuda koranen om han fick en ministerpost i nästa regering. Om några månader kanske holländarna får veta svaret på den frågan.”

Jag tror det skulle vara en enorm missbedömning, att börja nära förhoppningar, att Frihetspartiet och Geert Wilders inte skulle mena vad de säger och kräver. Jag vill påminna om en politisk ledare med en lustig mustasch, som skrev en beryktad bok, Min Kamp. Under flera år togs boken inte riktigt på allvar. Det ansågs nästan lite genant att hävda, att författaren verkligen menade vad han skrev.

Vi vet hur det gick. Synagogor och bokrullar brändes. Miljoner judar dödades och med dem även romer, homosexuella och förståndshandikappade. Det kanske är dags att börja förfärdiga stämplar med bokstaven ”M” till de framtida passen och börja gömma exemplar av koranen? Skulle också vilja påminna Kristdemokraterna och Liberalerna i Nederländerna om en viss von Papen, som trodde sig kunna tygla mannen med den lustiga mustaschen. Det gick åt pipsvängen, för att använda ett folkligt uttryck.

Partier som Frihetspartiet och politiker som Geert Wilders samarbetar man inte med. De ska bekämpas!

Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , ,

8 Responses to Utgå från att Geert Wilders menar vad han säger!

 1. Gustav skriver:

  I holland jämförs koranen med Mein Kampf. Det är en del av rättegången mot Wilders. Koranen sägs innehålla fler hot mot judar än Mein Kampf, samt hot om våld mot alla som inte är sanna muslimer. Detta kan göra att boken blir förbjuden i Holland eftersom den nu kommer att prövas i holländsk domstol där man ska se om den manar till våld. Det är ju som sagt inte tillåtet med hets mot någon grupp. Inte ens om boken skrevs för 1800år sedan.

 2. Nortexius skriver:

  Du är medveten om att Geert Wilders själv har judisk bakgrund på sin pappas sida?

 3. Monica O Kolkman skriver:

  Har inte läst SvD artikeln, men har oerhört svårt att tänka mig att Wilders skulle bli nästa premiärminister. Inga andra partier pratar med hans parti.

 4. Bertil skriver:

  Koranen är på en helt annan nivå än Mein Kampf om man ser till grovhet på hatet. Här är några hundra exempel på vad koranen lär ut…kom ihåg att detta även är guds ord som inte på något sett kan ifrågasättas:

 5. Stygge Sigge skriver:

  Vad yrar du om. Geert Wilders är knappast ett hot emot judar och judendomen utan det är de facto ISLAM som är det stora hotet mot denna grupp, och även kristenheten.
  Att du sedan kommer dragandes med den järnkorsbehängda mustaschprydda korpralen gör att du framstår som en kristen politiskt korrekt pajas!

 6. LeoH skriver:

  Får en pajas fråga – var skriver jag att Geert Wilders är ett hot mot judar? Jag beskriver ett historiskt exempel som visar hur det kan gå när man släpper fram individer som Geert Wilders.

  Jag kan ta ett ett annat exempel. Det var mycket vanligt i antisemitiska kretsar under 30- 0ch 40-talen, att anklaga motståndare för att vara teologisk och politiskt korrekta.

  Historien visade vilka som hade rätt. De politiskt korrekta pajasarna eller de poltiskt inkorrekta som skulle förklara 6 miljoner judars död.

 7. […] Omdömet om att vara en kristen politiskt korrekt pajas fick jag i en kommentar till mitt inlägg om Geert Wilkens. Jag vet inte hur jag ska reagera. Jag har lite svårt förstå vad det innebär […]

 8. morfarjohan skriver:

  Hej Leo

  Det är bra att du är oroligt.Wilders och hans parti har ett inslag av xenofobio och är emot att Islam växer mera i Holland.Men det stora Kristdemokratiska partiet har förklarat att de utesluter inte att samregera med honom i nästa regering.Han är en mycket erfaren populistisk politiker som rör sig i gränsområdet av det tillåtna och chockerande men är definitivt inte en racist.Jag tycker att det är mycket beklagligt att det finns mer och mer gehör i Europa för deras budskap, men lägger skulden för fenomenet för en stor del på försummelse av de etablerade partier och organisationer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: