Nu är de tydligen teologer också!

Ser i Dagen att Dansk Folkeparti inte nöjer sig med att vara experter på arkitektur, utan de anser sig vara experter på teologi också. De riktar, som parti, krav att den Lutherska folkkyrkan måste avskeda både biskopar och präster. Dansk Folkeparti anser att många präster och minst en biskop tolkar bibeln felaktigt. Partiet verkar också få stöd av regeringsföreträdare.

Det kan bli en mycket fascinerande utveckling i Danmark. Regering och Folketing fattar majoritetsbeslut om hur Bibeln skall tolkas. När regering och Folketing fastställt den rätta tolkningen, bör alla präster och biskopar avskedas eller avkragas, som det folkliga uttrycket är.

När majoritetsförhållandena i Folketinget ändras i allmänna val, ändras också Folketingets tolkning av Bibeln. Avkragade präster får kragen tillbaka och andra avkragas.

En liten avslutande fråga. Är Dansk Folkepartis synpunkter i frågan politiskt korrekta eller politiskt inkorrekta?

Annonser

One Response to Nu är de tydligen teologer också!

  1. Anders Nilsson skriver:

    Ja, det är komiskt/sorgligt och ytterligare ett bevis för att religion och politik inte ska blandas samman. Förhållandet mellan Gud och människa är en personlig relation. I församling låter det sig manifesteras. I människans handlingar får den relationen sin betydelse. Staten rymms inte där. Tror jag då. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: