Det finns andra röster!

Jag är rörd, glad, upplyft och samtidigt drabbas jag av insikten om hur lite jag personligen gör mot orättvisor och förtryck i Sverige och världen.

Varje gång intresset för konflikten mellan Palestina och Israel trappas upp i medierna, som nu med de Israeliska kapningarna av fartyg på internationellt vatten, är den första förmedlade bilden, att den israeliska ledningen talar för hela folket. När bilden nästan satt sig, så dyker de första små nästan notisartade uppgifterna om motståndet i Israel mot den förda politiken.

Den här gången är notisen i SvD, så kort att jag kan citera den i sin helhet:

”Omkring 6 000 demonstranter från den israeliska vänstern samlades på lördagen i Tel Aviv för att protestera mot Israels räd mot fartygskonvojen tidigare i veckan som krävde nio liv. Demonstranterna krävde att Gazablockaden får ett slut, rapporterar israeliska medier.

Demonstrationen var egentligt tänkt att markera årsdagen av sexdagarskriget som på lördagen bröt ut för 43 år sedan. Organisatörer var bland andra vänsterpartiet Meretz, det arabiskt-judiska vänsterpartiet Hadash och den israeliska fredsgruppen Fred nu, skriver Haaretz.”

Den Israeliska fredsrörelsen måste vara ett av världen uthålligaste och modigaste rörelser. Den har alltid funnits där och gett röst åt en annan strategi än den av ledningen beslutade. Det stora med rörelsen, är att den inte hukar när vinden blåser som hårdast. Det är då den ställer sig upp och kräver stopp av förtrycket.

Det är stort! Det ger hopp!

Andra bloggar om: , , , , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: