Skattereduktionen går väl förhoppningsvis till välgörenhet?

Läser i Dagen att Alliansen tydligen kan tänka sig en skattereduktion för gåvor till välgörenhet på högst 1500 kr/år. Förespråkare för avdragsrätten är missnöjda och anser att förslaget till skattereduktion är alldeles för låg.

Jag är motståndare till hela tanken på skattereduktion för givna gåvor, men om förslaget blir verklighet, anser jag att alla som erhåller skattereduktionen låter den oavkortat gå till välgörande ändamål.

Allt annat vore djupt omoraliskt!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Annonser

2 Responses to Skattereduktionen går väl förhoppningsvis till välgörenhet?

  1. Kerstin skriver:

    Nej, välgörenhet ska vi inte ha. Folk som behöver stöd ska hjälpas via det offentliga försäkringssystemet. Det finns få ting som är så förödande för hjälpbehövande som en välgörenhetskultur, som alltid blir ytterst osäker för dem som drabbas av välgörenheten.

  2. LeoH skriver:

    Helt sant, Kerstin. Jag har skrivit om det ett antal gånger. Ett problem dock, det offentliga försäkringssystemet har aldrig varit heltäckande, utan skilda slag av frivilliga stödinsatser har alltid varit nödvändiga. Tyvärr. Behoven av frivilliga stödinsatser har också ökat de senaste åren. Det kan bl. a Svenska Kyrkans diakoner vittna om.

    Än värre blir det när vi ser mer globalt på problemet. Vilka gigantiska välgörenhetsinsatser dömer vi inte stora delar av världen att nöja sig med. Samtidigt som vi förnöjsamt berömmer oss för att avsätta 1% i skattefinansierat bistånd. Den procenten tar vi som nation tillbaka med ränta i ren utsugning.

    Men hur vi än ser på frågan, är skattereduktion för gåvor helt orimligt och orättfärdigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: