Hur mycket får en bön om förlåtelse kosta?

Dagen berättar i en mycket kort, men läsvärd artikel, om katolska kyrkans våndor i Belgien. Efter de mycket omfattande sexuella övergreppen mot barn har tydligen kyrkan fått sig ett moraliskt problem på halsen. Hur oförbehållsamt skall kyrkan våga be om förlåtelse för de brott dess präster begått mot barn, utan att det blir för kostsamt för kyrkan?

Eller som det står i artikeln

”Om vi säger ”mea culpa” så är vi också moraliskt ansvariga och rättsligt ansvariga. Då kommer också människor med krav på pengar, sa de belgiska biskoparnas talesman i övergreppsfrågor, Guy Harpigny på tisdagen.”

Min uppfattning är, att katolska kyrkan i Belgien bör be om förlåtelse utan förbehåll och betrakta eventuella ekonomiska skadestånd som en nödvändig botgöring.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Annonser

5 Responses to Hur mycket får en bön om förlåtelse kosta?

 1. Cecilia skriver:

  Jo, det är enda rimliga vägen att gå.

 2. Monica skriver:

  Instämmer med Cecilia.

 3. MDAMZ/Inspirerar skriver:

  Hej jag tänkte jag skulle försöka svara på den kommentar du skrev hos Anders …Det var själva socialminister Kristdemokrat Göran Hägglund med Alliansens stöd som gav försäkringskassan den makten men det började tidigare innan dessa fick makten då påbörjade socialdemokraterna eländet med konsultläkare på FK. Rätta mej om jag har fel.?

 4. LeoH skriver:

  Jag är säker på att det var under den förra regeringsperioden, det började talas om att ”vi bedömmer inte sjukdomen, utan arbetsförmågan,” Eller hur det nu löd.
  Sent 2004 eller mycket tidigt 2005 var jag kallad till försäkringskassan i Ljusdal för information. Jag hade blivit sjukskriven i augusti 2004. Vi var 12 personer som fick ta del av informationen, att det var försäkringskassan som avgjorde vår arbetsförmåga och den arbetsförmågan skulle jämföras mot hela arbetsmarknaden. Det kunde innebära att hela eller delar av sjukpenningen kunde dras tillbaka
  Vi hade set filmer i TV med bl a Hjelte(?) som visade, på ett skojfriskt sätt, att det kunde vara möjligt att arbeta deltid trots att man var sjuk. Direkt efter valet kom det filmer med halvklippta får, som visade samma sak. De senare infofilmerna måste ha producerats under den tidigare regeringsperioden.
  Marken var krattad för den utveckling som den borgerliga regeringen sen vidtog.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: