Uppgifter som krigspropagandisterna i regering och riksdag inte gärna talar om!

– Provincen Wardak sydost om Kabul är ett av talibanernas starkaste fästen. Här händer saker varje vecka. Där jobbar Svenska Afghanistankommittén i nästan samtliga distrikt med både skolor och kliniker. I våra skolor i Wardak går det 12 000 flickor och 10 000 pojkar. Det kan vi göra för att vi har acceptans från lokalsamhället.

Uppgiften om situationen i provinsen Wardak, har DN fått från en mycket välunderrättad och säker källa, Svenska Afghanistankommitténs säkerhetsansvarige Björn-Åke Törnblom.

Nu frågar sig säkert de som förläst sig på krigspropagandisterna påståenden om läget i Afghanistan. Hur stora militära insatser ligger det bakom Svenska Afghanistankommitténs framgångar? Jag lämnar återigen ordet till Björn-Åke Törnblom:

– I Wardak finns inga internationella trupper, de vågar inte åka dit. Om de inte kommer i helikopter på natten. För det händer.

När Törnblom, i DN-artikeln, skildrar en sådan nattlig attack, påminns jag om någon gammal militärfars på film. T ex Kellys hjältar, för att ta en ur högen.

När jag läser artikeln slås jag av tanken, att våra krigspropagandister kanske tillgodoräknar sig även Svenska Afghanistankommitténs framgångar i provinsen Wardak, för att motivera det svenska deltagandet i kriget.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: