Vilka försöker Sundsvalls Tidning övertyga?

Sundsvalls Tidning publicerade i går en ledare med en mycket märklig fråga till mig och andra som är motståndare till Sveriges deltagande i kriget i Afghanistan. Frågan löd:

”Så vilka andra medborgare skall riskera sina liv i Mazar-i-Sharif med omnejd om Sverige drar sig ur?

Är unga män och kvinnor från Italien, Estland, Finland, Norge, USA eller Nya Zeeland, mindre värda än de drygt 500 frivilliga männen och kvinnorna i det svenska förbandet?”

Svaret är enkelt och borde inte vara obekant för ledarskribenten. Alla länder måste dra sig ur Afghanistan militärt. Inga medborgare skall behöva riskera sina liv i ett orättfärdigt krig. I alla länder, som har trupp i Afghanistan finns det kraftfulla röster mot kriget och krav på tillbakadragande. Vi som är motståndare till kriget här i Sverige, tar vårt ansvar och försöker påverka regeringen och riksdagen att dra bort svensk trupp ur Afghanistan. I andra länder tar krigsmotståndarna sitt ansvar och kräver samma sak av sina regeringar och parlament. Sammantaget blir det en kraftfull opinion som påverkar skeendet.

Allt det här torde ledarskribenten förstått, men kanske ansåg att lite lögnaktiga slagord piggade upp ledaren.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Annonser

One Response to Vilka försöker Sundsvalls Tidning övertyga?

  1. Islamska terrorister utbildas i Afganistan, sägs det. Och över hela I-världen, i vart fall, utbildas, och har i 2 tusen år utbildats kristna/judiska terrorister, DE VERKLIGA TERRORISTERNA!!! De som har utplånat jordens samtliga profilskarpa kulturer, dränkt dem i Mc Donalds skitmat och Coca-Colas sötslisk, handlat med människor i flera hundra år (slavhandeln) rövat OCH RÖVAR än i dag afrikanska länders ofattbara rikedomar, drar vinsterna till de egna länderna, lämnar de rättmätiga ägarna att törsta och svälta ihjäl. Nej, vi Kristna/judiska är jordens terrorister… Jordens Djävlar: Hiroschima/Nagasaki, indianmorden 30 miljoner? Aztekerna, Maya alla Urbefolkningar som stått i vägen för de kristna/judiska djävlarna… Milliarder mord! Och nu håller dessa marodörer på att utrota hela mänskligheten!!! Islamska terrorister är i jämförelse goda…”småpojkar i sandlåda som sprätter lite sand bara… nån skyskrapa, nåt flygplan, nåt tåg… BAH! Ett intet – i jämförelse!!! Ut ur Afganistan och alla andra länder! Lämna folk i fred – ÄNTLIGEN!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: