En mycket orolig fråga!

Sitter här i det isolerade Kyrkbyn i Bjuråker och undrar lite oroligt. Har militären genomfört en statskupp, utan att jag märkt något?

Anledningen till min oro är en artikel jag i dag läst i DN. Artikeln står det bl. a:

”Folket här i byn kan lita på att vi kommer att stanna här, sade överbefälhavare Sverker Göranson när han besökte den svenska utposten väster om Mazar-i-Sharif i tisdags.”

Hur kan ÖB lova något i en fråga, som regeringen skall ha ett färdigt förslag om, i en proposition den 4 november? Innehållet i propositionen är just nu föremål för en förhandling mellan oppositionen (förutom SD) och alliansen. Vi vet inte hur innehållet blir, men ÖB Sverker Olofsson han vet han. Med handen på en afghansk axel lovar han – vi stannar!

Det är nästan så jag blir rörd till tårar. Militären vet hur känsloladdad propaganda skall se ut! Alltid finns det, märkligt i sig, en journalist med fotograf till hands som förmedlar den önskvärda bilden.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Annonser

4 Responses to En mycket orolig fråga!

 1. Jonny skriver:

  Som du kanske vet är UN/NATO/ISAF i Afghanistan på begäran av den afghanska regeringen för att stödja denna. I Kabul Conference 2010 uttrycker den afghanska regeringen målsättningen att ta över ansvaret för säkerheten 2014.

  Byborna i Ali Zai vet mycket väl om att NATO/ISAF är där på uttrycklig begäran av den afghanska regeringen men vill inte att NATO/ISAF åker hem innan den afghanska regeringen begär så.

  Jag förstår mycket väl om du i din isolation i Bjuråker inte kan sätta dig in hur en krigstrött och terroriserad bybefolkning i Afghanistan känner och tänker.

 2. LeoH skriver:

  Det är ju alltid intressant att bli tillrättavisad av någon som tydligen är innevånare i byn Ali Zai.

  Däremot så vet jag, hur isolerad jag än är i Bjuråker, hur den svenska statsförvaltningen är tänkt att fungera. ÖB har inget mandat att lova någonting. Det är regering och riksdag som avgör landets krigsinsatser.

  Sen kan man ju alltid också ta sig en funderare över vilken legitimitet den afghanska presidenten och regeringen har efter det gigantiska valfusket, men det kan du som bybo i Ali Zai säkert avgöra bättre än jag.

 3. SLJ skriver:

  +1 till det svaret Leo, i tillplattningar art thou my master…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: