Det är mycket nu!

Under min sedvanliga morgonrunda bland mina bloggfavoriter, blev jag av bloggen ”Dessa mina minsta bröder” informerad om, att extremistiska israeliska bosättare den 30 oktober 2010, satt en kyrka i brand i Jerusalem. Nyheter av det här slaget är det nästan omöjligt att hitta i svenska medier. Därför är det en skönt att bloggen ”Dessa mina minsta bröder” finns att tillgå. I annat fall är risken stor att många av oss skulle gå omkring med en totalt förvriden världsbild.

Som, den enda kommentaren hittills till den länkade bloggen skriver: ”Det kanske beror på att israelerna ständigt angrips på olika sätt så att de måste försvara sig.”  Jaha, tänker vän av ordning, på vilket sätt hotade den nedbrunna kyrkan, Israels säkerhet? Attentatet är ett illdåd och måste också kallas ett illdåd av varje rättänkande person. Målet med attacken är att skapa en så hotfull stämning, att kristna skall förmås att lämna landet.

När de sen kommer till Sverige som flyktingar, blir de säkert, på samma sätt som de irakiska kristna, tvungna att förklara på vilket sätt de personligen blivit hotade av israeliska extremister. Vilket kan vara svårt, när hotet, medvetet, riktar sig mot hela kollektivet.

Jag har genom åren lärt mig att inse, att stora delar av kristenheten inte ens betraktar de kristna palestinierna, som fattiga kusiner från landet. Vi vill inte ens kännas vid deras existens. De kristna i Palestina vädjar om vårt stöd. Istället för att lyssna till vad de har att säga, blir de tillrättavisade och bortmotade.

Dagen skrev för en tid sedan om en viktig synod i Vatikanen, där situationen i mellanöstern och Palestina behandlades. Det var inte många tidningar, som skrev om synoden och inte har det varit många som skrivit något om resultatet. Vilket är mycket märkligt. Ställningstaganden från Katolska kyrkan, i en så viktig fråga, som de kristnas situation i mellanöstern borde vara högintressant stoff, enligt min mening. Läs här.

När konferenser i Vatikanen inte blir alltför uppmärksammade, är det väl inte så märkligt, att tystnaden kring de palestinska kristna kyrkornas, analys av situationen, är öronbedövande! Jag dristar mig till att, än en gång, hänvisa till dokumentet Kairos Palestina. Läs och begrunda!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 Responses to Det är mycket nu!

  1. Egon Berglund skriver:

    Tack för att min lilla blogg uppmärksammas du har rätt i citat ”Jag har genom åren lärt mig att inse, att stora delar av kristenheten inte ens betraktar de kristna palestinierna, som fattiga kusiner från landet. Vi vill inte ens kännas vid deras existens.” slut citat

    Propagandan från de kristna sionisterna är massiv här ett exempel: Dan Johansson på fritiden är han lekmannapredikant inom Pingstkyrkan, bibelskollärare och föredragshållare, allt präglat av kärleken till Israel. se exempel här
    http://www.fokus-israel.org/site/index.php?option=com_content&view=article&id=3&Itemid=5&lang=sv

  2. LeoH skriver:

    Om din blogg är liten(vilket jag har svårt att tro) eller stor, så är den mycket viktig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: