Karln erkänner ju brott mot internationell rätt!

Bush har gett ut sina memoarer och snart får vi säkert se honom i olika TV-soffor, där han, under vördnadsfulla bugningar från intervjuaren, får skrävla om sina bedrifter.

DN visar vägen med sin rubrik: Bush tvekade inför invasionen av Irak. Bush visar lite klädsam självkritik. Kan vara bra underlag i TV-samtalen. Det stör ju inte den gemytliga stämningen och kräver inga hårda, och obehagliga, följdfrågor.

 I samma DN-artikel nämns en intervju i The Times:

”I en intervju i The Times försvarar Bush sitt beslut att tillåta skendränkningar av terrormisstänkta. Han anser att metoden hindrade angrepp mot Heathrow och Canary Wharf i London. Tre personer skendränktes och jag tror att det beslutet räddade liv, säger Bush.”

I intervjun är det helt uppenbart att Bush erkänner att han ”tillåtit” tortyr.

Jag är ytterst förvånad att jag inte läst om, att mängder av länder inklusive Sverige utfärdat en internationell arresteringsorder på förbrytaren. President Obama borde å det snaraste ställa Bush och Cheney inför rätta. För nu är det ju helt klart, efter vad jag kan förstå, att tortyren, vi läst om under många år, inte är ett resultat av övernitiska underhuggare, utan haft sanktion från högsta håll.

Det borde, av anständighetsskäl, prövas rättsligt.

Uppdatering: Ser i Svd, att Busch hävdar att tortyren var laglig.

”Han försvarar tortyr mot fångar i Guantánamo-lägret med att det räddade liv och till-lägger att det var lagligt.”

Ytterligare en anledning att pröva lagligheten rättsligt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

6 Responses to Karln erkänner ju brott mot internationell rätt!

 1. Roland skriver:

  Det finns ingen internationell lag som alla länder måste rätta sig efter. Det enda som finns är internationella avtal i specifika sakfrågor men även om ett sådant avtal skulle brytas finns det ingen möjlighet att straffa en person eller ett land om inte landet går med på det.

  Internationell rätt är ett luddigt begrepp som i princip betyder att man tycker att alla länder bör bete sig som just det egna idealet.

 2. Johan skriver:

  Det är fullständigt galet…

 3. Kerstin skriver:

  Det är nog så att den amerikanska presidenten ÄR den internationella rätten, och ever after :-(.

 4. LeoH skriver:

  Kerstin, du har nog rätt, men de innebär ju inte att vi hojtar till när USA och desspresidenter bryter mot internationell rätt.
  T ex kan ju alla länder som haft medborgare fängslade och torterade på Guantanamo, kunna utfärda en internationell arresteringsorder på Bush, på samma sätt som den spanska åklagaren gjorde mot Pinochet.

 5. Kerstin skriver:

  LeoH:
  Jo, men det förutsätter att dessa länders styrande inte accepterar att USA:s president är rätten personifierad och det anser väl de flesta länder idag, med risk att bli sönderbombade annars :-(.

 6. LeoH skriver:

  Reblogga detta på Tankar i natten och kommenterade:

  Äntligen nämns det i våra medier att CIA ägnat sig åt tortyr. Medierna vågar ändå inte riktigt peka ut de skyldiga, men det kanske kommer, trots att jag i grunden inte tror det. Det borde inte råda någon tvekan om att president Bush, inte bara kände till tortyren, utan att han aktivt beordrat den.
  Jag skrev den 10 november 2012 nedanstående blogginlägg, med anledning av att Bush erkänner att han tillåtit tortyr.
  jag är väl inte lika förvånad i dag, att inte något land utfärdat en internationell arresteringsorder på Bush och Cheney, men brottens karaktär gör att de skulle platsa på de åtalades bänk vid intrnationella brottsdomstolen i Hagg. Gärna tillsammans med president Obama på samma bänk. Åtalad för, av honom beordrade drönarattacker, som skördat mängder civila offer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: