Journalister, fortsätt och fråga!

Håll med om att Billström är patetisk!

http://www.youtube.com/watch?v=mKiilYmjcr0

Regeringens motivering att inte svara på vad som sagts i samtal med amerikanska tjänstemän, att de inte har anledning att kommentera ”tredjepartsuppgifter”, är minst sagt märkligt.

Nu gäller det för journalisterna, att fortsätta, att fråga. Varje gång Billström och Bild gör sig tillgängliga för intervjuer eller när de vill informera om regeringens politik i någon fråga, bör de alltid först mötas av frågan: vad sa ni egentligen till den amerikanska ambassadören?

Om inte det hjälper, bör alla regeringsledamöter behandlas på samma sätt. De bör ständigt först få frågan, om de delar Bildts och Billströms uppfattningar. Medier och journalister bör inte stillatigande tillåta att regeringen inför något så perverst, som att de bara kommenterar egna officiella regeringsdeklarationer. Om medierna och journalistiken accepterar regeringens principer, då kommer det att sprida sig till maktpåvar på lägre nivåer. Tänk er när Uppdrag granskning kommer och frågar någon mutmisstänkt makthavare i Göteborg och får svaret: ”Nu är det så, att kommunledningen har som policy, att inte kommentera tredjepartsuppgifter. Vi ser ingen anledning att kommentera uppgifter från Uppdrag granskning.” Det är bara fylla på med alla de svenska medier ni så önskar.

Tills vi får något, som på ett trovärdigt sätt bevisar motsatsen, är det bara att inse, att Bild och Billström och troligtvis hela regeringe, mellan skål och vägg, har samma syn på irakiska flyktingar som Sverigedemokraterna. Den minnesgode drar sig säkert till minnes Uppdrag gransknings valstugereportage. Officiellt en välartad fasad, bortom kameran rasade fasaden fullständigt samman.

Vad säger då Bild och Billström, när de upplever att de talar till vänner och känner sig säkra på, att ingen obehörig hör. De villkorar en ambassad i Bagdad. Irak ska lova att ta emot utvisade irakier från Sverige. De anser att det på det hela taget, att det kommer för många irakier till Sverige. Ministrarna hänvisar till hedersmord, som ett av skälen till sin negativa inställning till invandringen från Irak. Till råga på eländet menar de också att de irakiska flyktingarna är blottställda, lågutbildade och utan yrkes- eller språkkunskaper, därför mycket svåra att integrera. Uppgiften om den låga ut bildningsnivån tillbakavisas av kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Anders Lago. Han beskriver en helt annan bild. De irakiska flyktingarna har högre utbildning än svenskarna i allmänhet. Många har mycket goda kunskaper i engelska.

Våra ministrar har dåligt på fötterna, men ut ska irakierna! Det ska Billström bli man för! Jag får hoppas att protesterna, från en samlad kristenhet och alla andra humanistiska krafter, fortsätter. Vi kan ju inte stillatigande låta illasinnade ignoranter härja fritt!

Dagen, DN, SvD, SvD2, Kyrkans Tidning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Annonser

3 Responses to Journalister, fortsätt och fråga!

 1. Ol Gregg skriver:

  ”De irakiska flyktingarna har högre utbildning än svenskarna i allmänhet.”

  Vilket aldrig har undersökts eller bevisats.

  Vad som däremot bevisats är att Irakier och Turkar är de som är sämst på att utbilda sig i Sverige. Etniska svenskar ligger på 45%, Iranier på 65%(lyckad invandring) men Turkar och Irakier på endast 20%!!!

  Det är alltså lögn att vi skulle dra in någon sorts kärnfysiker in i landet.

 2. Stridbar skriver:

  Sverige tillhör i dag de länder i världen som tar emot flest flyktingar från Irak. Uppskattningsvis bor det cirka 100000 irakiska invandrare i Sverige. Alltid samma historia när det blir krig någonstans på andra sidan jordklotet. Sverige ska ta emot mest och flest. Riktig galenskap är vad det är. Irakierna borde flytta till sina grannländer istället för till Sverige. Till länder med liknande bakgrund, traditioner och religion. Här hamnar de bara i någon redan invandrartät förort där majoriteten av dem kommer att leva på bidrag. Det är ett faktum att det är svårt att integrera irakiska invandrare, det har Bildt och Billström rätt i.

 3. LeoH skriver:

  Stridbar, läser du aldrig tidningar, lyssnar på radio eller ser på TV? Jag ställer frågan, eftersom jag inte förstår hur du kunnat undgå att se alla världens flyktingläger. De flesta flyktingar i världen finns i sitt närområde. Ofta i det egna landet.

  Varför det skulle vara svårt att integrera kristna irakier, förstår jag inte. Det i vart fall inget allmänt accepterat faktum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: