Så står de där igen, med rumpan bar!

Återigen har Expo avslöjat en Sverigedemokratisk politiker med rasistiska åsikter. De börjar bli många nu, mindre än ett år efter valet. Den här gången gäller det Isak Nygren, ersättare i kommunfullmäktige i Katrineholm.

Isak Nygren motsätter sig rasblandning. Det är inte bra, enligt Nygren, att européer beblandar sig med asiater eller afrikaner. Personligen är jag inte förvånad över alla avslöjanden, att Sverigedemokraterna representeras av rasister i olika politiska församlingar. Det som möjligen förvånar mig, är att partiledningen fortfarande orkar låta så förvånade, för varje nytt avslöjande om rasister i förtroendeställning. Alla rasister i partiet, som den nyss avslöjade Isak Nygren, har enligt partiledningen mycket framgångsrikt dolt sina innersta tankar för partiet. Samtidigt har de, likt Isak Nygren, tydligen känt ett oerhört behov av, att ändå göra sina åsikter kända i allehanda sociala medier. Sverigedemokraternas ledning förmedlar en osannolik tystnadens kultur i SD. Ingen medlem vågar internt lufta sina verkliga åsikter, utan måste så långt det är möjligt förlita sig på sociala mediernas osäkra anonymitet. 

Isak Nygren hotas av uteslutning enligt partisekreteraren Eric Myrin. Man kan ju undra, hur länge medlemmarna stillatigande accepterar uteslutningar för åsikter, som torde vara fullt legitima i partiets inre sammanhang. Av den anledningen är Expos arbete värdefullt. Deras undersökande journalistik undergräver, på sikt, med all säkerhet enheten inom Sverigedemokraterna.

Kan bara uppmuntrande utropa: Keep up the good work, Expo! Låt Sverigedemokraterna ständigt stå med rumpan bar!

Dagen, Corren.se, Expressen, ekuriren.se

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Annonser

3 Responses to Så står de där igen, med rumpan bar!

 1. […] Leo skriver om hur Sverigedemokrater avslöjar sina egentliga åsikter i sociala medier och tycker det är bra att det kommer fram. Naturligtvis, det är bra. Personligen tycker man ju att det är något som alla redan visste, men jag förstår ju ofta mycket litet av hur folk tänker, att man kan tycka om melodifestivalen till exempel, och det är det ju många som gör. […]

 2. Samizdat skriver:

  VARGEN OCH SVENSKEN – FÅR DE FINNAS KVAR I VILT TILLSTÅND?

  Är det inte ganska uppenbart, att Sveriges statsminister och med honom hela Sjupartiet och samtliga svenska medieredaktioner drivs av en innerlig motvilja mot det egna landets ursprungsbefolkning? Allt Reinfeldt yttrar tyder på, att hans främsta mål inte är annat än att under förevändning av ”mångkultur” byta ut denna föraktliga befolkning mot vilka andra folk som helst.

  • ”Att det finns en grupp som skulle kunna definieras som svenskar – – – visar sig väldigt ofta vara svårt att försvara.” (Sveriges statsminister i riksdagen 10/12 2010.)

  • ”Det sprids en sorts föreställning att det mångkulturella samhället inte fungerar. Och det ropas på stramare regler och kulturell likriktning. Våra motmedel måste vara att visa att det mångkulturella samhället fungerar bättre. Det är ett mer spännande och mer intressant samhälle.” (Sv.D. 29/11 2007.)

  • ”Jag är en typisk svensk. Min farfarsfar var frukten av en romans mellan en färgad amerikansk cirkusartist [loppcirkusdirektör] och ett lettiskt hembiträde. Det är svenskt. Blandat.” (Statsminister Reinfeldt inför M-stämman i Västerås 27-30/8 2009.)

  • ”Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån.´ Det var statsminister Fredrik Reinfeldts lakoniska slutsats efter ett besök i invandrartäta Ronna i Södertälje på onsdagen. Det första utländska besöket som statsminister gick till Finland. Det första inhemska gick till assyrier-syrianerna i Södertälje.” (Nyhetsartikel i DN 15/11 2006.)

  • ”Jag vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande på ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant [t.ex. terroristattentat] händer.” (Statsminister Fredrik Reinfeldt om Sd enl. Helsingborgs Dagblad 2010-09-14.)

  • ”Nyheter i korthet: Polisen betraktar bombdådet i Stockholm som ett terrordåd. Statsminister Fredrik Reinfeldt är OROLIG FÖR ÖKAD FRÄMLINGSFIENTLIGHET och vädjar om tålamod.” (Avanza Banks hemsida 2010-12-13.)

  • ”De säger att tänk om det kommer polacker hit… men vakna, de är ju redan här.” (Fredrik Reinfeldt 15/2 2004.)

  • ”Det finns vi – det är då dom som är födda här i Sverige, och dom – det är dom som är utanför. För mig är det inte så världen ser ut, utan för mig utgörs Sverige och svenskarna av dom som här bor, och det är dom som är födda här och dom som har kommit hit senare i livet, och jag aktar mig för att göra den typen av gränsdragningar.

  Sverige är redan multietniskt, mångkulturellt. Här finns alla världsreligioner företrädda. Det skapar i grunden tycker jag ett spännande samhälle, ett samhälle där vi lär oss tolerans inför olikheter, vilket jag tror är grunden för att förstå essensen vad som är mänskliga fri- och rättigheter.” (Fredrik Reinfeldt i frågestund i riksdagen 14/2 2011.)

 3. LeoH skriver:

  Samizdat,jag hoppas du inte förväntar dig något svar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: