Ett brev kan betyda så mycket.

Sveriges Kristna Råd (SKR) har skrivit ett öppet brev till regeringen. Väl så! Brevet ansluter sig, i allt väsentligt, till den kritik som Påskuppropet representerar. Visserligen något diplomatiskt formulerat, men budskapet är ändå klart och tydligt. Hela brevet kan läsas här.

Jag avslutar med att citera ett avsnitt ur brevet:

Till sist vill vi uttrycka vår tacksamhet till dem som i lokala församlingar och andra organisationer engagerar sig för medmänniskor i svårigheter. Vi är glada och stolta över att diakoner och andra socialt engagerade människor i våra kyrkor gör sina röster hörda och också är beredda att tala för dem vars röster inte når ut eller slår igenom. I mötet mellan enskilda människor har vi alla ett personligt ansvar för varandra. Att möta medmänniskor i kriser och svårigheter innebär en kallelse att handla och det finns det, Gud vare lov, många som gör.  
 

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

3 Responses to Ett brev kan betyda så mycket.

  1. SLJ skriver:

    Tycker också det var förvånansvärt rättframt och nästan mer än jag hade hoppats på. Det är ju också en uppmaning till enskilda personer och församlingar att gå med under påskuppropets namn. Åtminstone vår ärkebiskop har varit tydlig med att han stödjer saken, tycker jag.

  2. LeoH skriver:

    Ett viktigt budskap i brevet är att anställda i kyrkorna nu får bekräftelse på att de agerat rätt och kanske också vågar vara ännu rättframmare i framtiden. Undras om vi riktigt förstår det stora i att kyrkorna och vår ÄB går så hårt fram i en inhemsk social fråga. Lovar gott inför framtiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: