Rustar sig Centern för nyval?

Det känns lite märkligt, när de mindre partierna i den borgerliga alliansen skall profilera sig, då sker det ofta med förslag till särlösningar, som drabbar invandrare. Centerpartiet ligger pyrt till i opinionsmätningarna och känner säkert en stor oro för ett eventuellt nyval, som det ibland spekuleras om i medierna. Centern har ju inte direkt översvämmat valmarknaden med nya och pigga förslag. Det är inte heller lätt att hitta goda förslag i en hast. Vad kan tänkas vara mer röstmaximerande, så här på stört, än förslag på lite särlösningar för invandrare?

Centerpartiet låter Maud Olofsson skicka upp en försöksballong, med förslaget att invandrare inte fullt ut ska omfattas av föräldraförsäkringen. Förslaget skall givetvis inte ses någon diskriminering av invandrare. Det är av ren och skär omtanke med invandrarna, som Maud Olofsson ställer förslaget. Full föräldraledighet för invandrare innebär, enligt Centern, att de blir isolerade med barnen.

Svenskar riskerar tydligen inte att bli isolerade med barnen vid full föräldraledighet. Inte heller invandrande EU-medborgare. De får ju inte drabbas av särlösningar enligt det gemensamma fördraget.

Vilka invandrare tänker sig Maud Olofsson skydda från isoleringen med sina barn? Månne norska invandrare?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

6 Responses to Rustar sig Centern för nyval?

 1. SLJ skriver:

  Centern är mitt värsta parti, tror jag, men det är trångt i toppen av den listan. När Maud Olofsson i DN omtalades som hjärnan bakom skapandet av den borgerliga alliansen och pigavdraget lät det som att det skulle vara någonting positivt. Den nya centern är ultraliberal men jag tror inte den gamla var så bra heller, den lilla förmildrande 70-talsparentesen med back to the farm-feeling var ju påverkad av vänstervågen mer än någonting annat. På 1930-talet var det annat ljud i skällan, främlingsfientlig är väl ett ord man kan använda. Det verkar konstigt att de är hålls på Stureplan numera men när man tänker efter är det inte så konstigt. Det är ett parti för människor som vill tjäna pengar på andras bekostnad, oavsett de heter drängar, pigor eller invandrare.

 2. Anders Nilsson skriver:

  Jag tror nog också att nyvalet är på väg. Om de törs. För cirkusen kring Libyen får väl inte upprepas hoppas jag. För övrigt så är jag osäker på vad associationsavtalet Norge har med EU säger i frågan om risker vid isolering i hemmet. Och nu har vi ju tre Gripenplan över som vi kan patrullera Norge med och de för ju ett förfärligt oväsen så då kanske det trots allt blir lite livligare i isoleringen, förutsatt att EÖS-avtalet stipulerar isolering av norska medborgare i hemmet. Eller tvärtom.
  Ja kanske nyval trots allt är svaret på den frågan.

 3. LeoH skriver:

  Ja, inte ligger Centern på topp bland mina favoriter heller. Vi ”riktiga” marxister kallade lite föraktfullt dem för Åsa-Nissemarxister, när det begav sig. I och för sig blev jag kallad för arbaterliberal av de ännu riktigare marxisterna. Den åkomman drabbade bara ”riktiga” arbetare. Alla andra blev av de riktigaste marxisterna kallade för borgerliga avvikare eller vid större avvikelser, förrädare!
  Din beskrivning av Bondeförbundet på 30-talet är riktig, men jag minns hur bestört jag blev, när jag i unga år insåg socialdemokratins roll i steriliseringar på rent rasmässiga grunder.

 4. LeoH skriver:

  Anders, du har med all säkerhet rätt när det gäller Norge och associationsavtalet med EU. Kunde bara inte låta bli att knorra till inlägget lite.
  Det retar mig oerhört när partiföreträdare pratar om ”invandrare”, när de PK-mässigt menar invandrare från mellersta östern eller Afrika.

 5. SLJ skriver:

  De tar strid om licensjakten på varg också, Carlgren och Olofsson. Det tar de strid om!! Inte ens så att det handlar om jägmästare i Länsstyrelsernas regi utan om vilken varghatande storviltjägare som helst som ska ut och skjuta. Vad är det här för människor egentligen?!

 6. LeoH skriver:

  De är rädda för sin egen väljarbas. Antingen delar de uppfattningarna som de tror basen har eller så anpassar de sig till åsikter de tror basen har.
  Har partiet ingen politik att skryta med, då kan särlösningar för invandrare och skjutna vargar bli en räddning.
  Vi får inte heller glömma bort att det torde vara mängder av centerpartister som är medlemmar i jägarförbund och i de sammanhangen lär jargongen vara rå, men säkert inte hjärtlig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: