Kommer FN återigen stå till tjänst med ett moraliskt fikonlöv?

Den israeliska regeringen diskuterar tydligen ett anfall mot Iran. Enligt israeliska tidningar är det för närvarande enbart en liten majoritet av regeringen som står i vägen för det krig som Netanyahu önskar sig. Om Netanyahu får som han önskar och Israel angriper med flygstridskrafter eller robotar Iran, lär det väl innebära att länderna befinner sig i krig och att Iran, enligt folkrätten, har full rätt att slå tillbaka militärt?

Samma dag, som nyheten om vilka diskussioner som förs inom den israeliska regeringen, kan vi läsa att en icke namngiven talesman inom brittiska UD spekulerar i ett möjligt angrepp på Iran. Anonyma källor inom försvarsdepartementet informerar att USA kanske önskar påskynda robotattacker mot Iran. USA avser tydligen att be om hjälp och britterna står helt tydligt beredda. Om nu USA angriper Iran med stöd eller inte av Nato eller delar av Nato, då torde det väl innebära folkrättsligt, att länderna befinner sig i krig med Iran. Iran kan svara, utan att bli anklagade för terrorism, med t ex robotattacker mot alla de länder som deltar i angreppet.

Det verkar vara helt klart att Iran kommer, förr eller senare, att bli angripet militärt. Som nyheterna ser ut just nu verkar det vara ”förr” som gäller. Nu blir den stora frågan. Kommer FN att tillhandahålla ett ynkligt litet moraliskt fikonlöv åt USA, Britterna, Nato eller Israel, som de kan tolka hur de vill. Vi vet hur fikonlövet ”flygförbudszon” i Libyen tolkades. Nato och Sverige ansåg, att det innebar rätten att bomba sönder städer, infrastruktur, vatten-, mat- och elförsörjning, med lite lynchning av svarta i förbifarten.

För vår egen del bör vi förbereda oss på, att så kraftfullt vi kan protestera, oavsett fikonlöv eller inte, mot svenskt deltagande i angreppet på Iran. För var så säkra, att det inom regeringen, oppositionen och försvarsledningen finns en stor önskan att ställa upp när Nato kallar. Det är vår plikt, att se till att det politiska priset, för ett deltagande på USA:s och Natos sida blir så högt, att några börjar tveka. Börja redan nu, att kontakta de riksdagsledamöter ni känner eller som ni har i er närhet. Påminn dem vänligt men bestämt, att de är personligt ansvariga för varje knapptryck de gör! De kan inte gömma sig bakom sina riksdagsgrupper.

En god grund för protesterna är kunskap och kunskap kan ni finna om ni läser Motvallsbloggen. Kerstin Berminge var min huvudsakliga källa när det gällde kriget i Libyen. Jag är helt övertygad om att hon kommer vara lika viktig för mig, när det gäller Iran och andra länder som USA och Nato behagar angripa i framtiden.

En liten påminnelse så där apropå.  Ni kommer väl ihåg att president Obama fick Nobels fredspris härförleden. Kan någon påminna sig, om han gjort något för freden under sin presidentperiod, så här långt?

Dagen, DN, SvD, Sydsvenskan,

Läs även andra bloggares intressanta åsikter om , , , , , , , , , ,

Annonser

3 Responses to Kommer FN återigen stå till tjänst med ett moraliskt fikonlöv?

 1. Kerstin skriver:

  Uj uj, det var uppfordrande det där. Jag som just hade tänkt att jag inte orkar engagera mig lika mycket för Syrien och Iran. Det var ett heltidsjobb att leta alternativinformation på nätet och man kände sig deprimerad hela tiden, kände skam och en vanmäktig ilska över vad Sverige var med och förorsakade, samt att våra media ljög oss fullkomligt fulla med krigspropaganda under den här tiden – och gör fortfarande. Inte ett ord om det slaktande som rebellerna fortfarande håller på med i Libyen, både av förmodade Ghadafianhängare bland de civila och av svarta.

  Du glömde ovan att påtala att sådär en 30-60.000, varav många tusen var civila, har dött hittills under kriget i Libyen, siffrorna varierar, och en stor del av dessa dog på grund av de bombningar som påstods skydda civila, bombningar som skedde efter svenska anvisningar, antar jag. Det var alltså inte bara saker, städer, infrastruktur mm som förstördes.

  Sverige har varit delaktig i rena krigsbrott i Libyen, dels när man bombat oskyldiga, dels när man belägrade Sirte och Bani Walid där man bl.a. bombade sönder vattenledningssystemet och skar av människorna från mat och förnödenheter, som läkemedel och medicinsk utrustning.

  Om detta må ni berätta för svenska media tiger väldigt stilla om den saken. Engelsktalande och tysktalande media har också bedrivit krigspropaganda men där börjar det komma fram, både vad som hände under kriget och vad som pågår nu. Men i Sverige är det tyst som graven om saken. Jag är chockerad över medias följsamhet inför makten här. Trodde aldrig jag skulle behöva uppleva detta.

 2. LeoH skriver:

  Du har helt rätt.Jag ska skriva ett nytt inlägg. I övrigt var min beskrivning av din betydelse, som nyhetsförmedleare,helt korrekt.

 3. I-världen är ett dårhus, sprängfullt av vid penningen hypnotiserade hysteriker, styrt av idioter som Netanyahu et consortes och öfvriga gelikar inom USA/FN och dess ”stödtrupper” av dårar. Jorden är redan så fördärvad av kemikalie/giftmoln, att den snart är obeboelig, så vi bör inte förvånas om nämnda patrask av å huvudets vägnar mindre bemedlade sätter eld på vår enda möjlighet i omöjlighetens totalitet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: