Lögnen den ska vandra från den ena till den andra…

Den 31 maj 2008 uppmärksammade jag en artikel i DN. Tyvärr verkar inte länkningen fungera längre, men ni får tro mig att jag citerat korrekt ur artikeln. Blogginlägget var kort så jag tar med den som helhet:

”Jag saknar en följdfråga.
31 maj, 2008

Varför ställde inte DN-journalisten Michael Winiarski en följfråga till Condoleezza Rice, när hon i intervjun säger: ”Han hade ju inlett krig mot Iran, invaderat Kuwait och upprepade gånger vägrat följa FN:s resolutioner.” Det hade räckt med den enkla följdfrågan: Stödde inte USA Iraks angrepp på Iran med vapenleveranser och moraliskt stöd?” Den ”han”, som Condoleezza Rice hänvisar till är Saddam Hussein.

Just nu pågår ett propagandakrig mot Iran, som en förberedelse för ett förväntat israeliskt angrepp på Iran. På den israeliska ambassadens hemsida hävdas: ”Sedan den Islamiska Revolutionen 1979 så har Iran varit en destabiliserande faktor. Inte bara i regionen, utan också i hela världen. Som en del av revolutionen så kidnappade Ayatollah Khomeini den amerikanska ambassadpersonalen och höll dem som gisslan. Landet följde sedan upp detta med att utkämpa de blodigaste kriget i mellanösterns historia. Över en miljon människor miste livet i kriget mellan Iran och Irak”  

Israeliska ambassaden för till torgs ett fullständigt lögnaktigt påstående. Det var inte Iran som ”följde upp” med ett angrepp på Irak. Iran utkämpade, ett mycket blodigt försvarskrig med stora uppoffringar, mot det gemensamma angreppet från Irak och USA. Något anmärkningsvärt är det, att Israel anser att Irans försvar mot angrepp skall ligga landet till last, nu när Israel planerar ett angrepp på landet.

Lögnen den vandrar från den ena till den andra. Iraks, USA-understödda, angrepp mot Iran användes som ett argument av USA för att rättfärdiga, mot alla folkrättsliga principer, ett angrepp på Irak.  Nu är det den omvända lögnen, som motiverar ett angrepp på Iran. Iran ”följde sedan upp detta med att utkämpa de blodigaste kriget i mellanösterns historia. Över en miljon människor miste livet i kriget mellan Iran och Irak.” Usch ja, ett sådant land måste bara bestraffas!

Herre förbarma dig!

DN, DN2, SvD,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

4 Responses to Lögnen den ska vandra från den ena till den andra…

 1. Måste vara en lögn, att Guds eget folk ljuger. Är inte DET en hädelse, är det väl heller inte hädelse att pådyvla dem lögnaktig förnekelse av Sions vises protokoll, att de söker världsherravälde, att de redan styr USA och hela världen, att de tagit ”patent” på lidande och ordet Förintelsen.
  Nää, nog talar Guds eget folk sanning! Skulle se ut annars! Är de inte under ständig attack, kanske? Angrips de inte dagligen av stenkastande palestinier, kanske? Drivs de inte till försvar med flygbombningar, tankskanonader och raketmissiler, kanske? Vad kostar inte det? Gavs de inte, för flera tusen år sedan, av Gud själv, landet där palestinierna bodde, kanske? Bråkar inte palestinierna, så fort Gudsfolket river deras hus för att där bygga egna, kanske? Var ska de annars bo? Har Guds eget folk inte rätt att destruera palestiniernas trädgårdar och odlingar, kanske? Om inte: Var ska de i så fall odla och anlägga egna trädgårdar? Kan nån svar på det? Nää, nog var det Iran som anföll Irak, och inte tvärtom, som alla lögnare hävdar! Vad ska man annars tro på, om inte på Herren Guds eget folk, som är så snälla?

 2. LeoH skriver:

  Det angreppssätt du väljer, Sven-Erik är mycket vansklig. Den riskerar helt uppenbart, att vända blickarna fel. Att det finns religiösa förklaringsmodeller till staten Israel, innebär inte att de är de rätta. Begreppet ”jude” kan användas på många sätt och därför bör begreppet användas med stor urskillning.
  Gör som jag, vilket jag tror är det enda rätta,använd de korrekta beskrivningarna, Israel och israeler. Israels handlingar är inte genetiskt betingade. De kan vara felaktiga, som t ex USA:s eller Sveriges och bör då kritiseras på samma grunder.

 3. Sebban skriver:

  Sebban, jag raderade din kommentar. Den tillförde inget till dikussionen. den var bara allmänt antisemitisk./Leo

 4. pelle skriver:

  Ja all världens diktatorer, Amahinejad är nog en skön snubbe som när han anklagar Europa för att sno regnmoln från Iran (finns klipp på ütube) men problemet är när killar som han (som kan ses som lite förvirrade men ändå relativt harmlösa, han och det numera avlidna golfproffset i nordkorea, då de kan mest sabba inom sitt eget land) skaffar kärnvapen. Då är dom som ett barn som fått tag på ett skarpladdat vapen (se alla runtom blir spända och nervösa) egentligen är de relativt ofarliga men helt oberäkneliga och plötsligt med makt som alla måste anpassa sig till eller försöka ta vapnet ur händerna på dom för allas säkerhet. Men vem vet ibland brinner ett skott av ändå….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: