Ett väntat innehåll i brevlådan!

Igår kunde vi läsa i vår lokaltidning HT, att Migrationsverket i Söderhamn av Svanbackens strandhotell, Delsbo gjort en upphandling om placering av av 178 asylsökande flyktingar på hotellet. Det finns mycket positivt att säga om avtalet. Det är skönt att vi har resurser, som stått outnyttjade i Dellenbygden, att vi kan ta emot människor i behov av stöd. En outnyttjad resurs, som tas i bruk skapar också nya, ekonomiska och praktiska, förutsättningar till gagn för bygden. Nu blir kanske trycket så stort på Delsbo hälsocentral, att det blir nödvändigt att ha full bemanning på hälsocentralen i Friggesund.

I morse, när jag gick till brevlådan för att hämta dagens HT, då låg flygbladet, som väntat där. Svenska motståndsrörelsen varnade för att massinvandringen är en tickande bomb. Flygbladet är illustrerad med den sedvanliga bilden av en ”patriot.” Mycket kortklippt, bestämd blick och en manlig haka och ena handen i höfterfäst och den andra hållande i en märklig egenhändigt komponerad patriotisk fana. Dessa märkliga män säger sig ha pratat med alla svenskar och vet att nästan alla står bakom dem. Ja ja, jag får väl representera den påstådda minoriteten och morskt hävda att ”patrioterna” ljuger.

I går gjorde jag pålysning om inbjudan till en ”sammankomst för flyktingarbete på kristen grund” den 27 maj (pingstdagen) på Alsike kloster. Sammankomsten känns plötsligt ytterst angelägen. För den som är intresserad av att delta kan få praktisk information här.

Till sist. Jag hoppas alla församlingar i Dellenbygden, oavsett samfund, börjar förbereda sig för, så att vi inte blir tagna på sängen, när de asylsökande anländer. Vi må väl visa, att den kristna traditionen har djupare historiska rötter i Dellenbygden, än allehanda självutnämnda ”patrioter.”

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: