För allmän kännedom. Moderaterna har inte lämnat kyrkopolitiken!

 Dagen presenterar den nye moderata partisekreteraren med: ”Kent Persson, ny partisekreterare för Moderaterna, har i flera år försökt få sitt parti att sluta engagera sig i kyrkopolitiken.”

När jag läser vidare i artikeln, så redovisas, helt korrekt, att den moderata partikongressen 2011 tog beslutet att f o m kyrkovalet 2013 inte delta i valet under partibeteckningen Moderaterna. Det har fått många att känna stilla glädje, men då har de inte läst fortsättningen. Kongressbeslutet innebär bara att namnet Moderaterna inte deltar i kyrkovalet! Dagen redovisar, återigen helt korrekt, att: ”De moderater som är engagerade i kyrkopolitiken har fått i uppdrag att hitta ett nytt namn att driva politik inom Svenska kyrkan.” Läs meningen en gång till och ni upptäcker att kongressen beslutat, att de moderater som är engagerade i kyrkopolitiken ”har fått uppdrag” och uppdraget består i ”att hitta ett nytt namn.” Den som tar emot ett uppdrag, legitimerar och underställer sig den som ger uppdraget.

Jag anser inte att min tolkning är illasinnad, utan jag läser som det står. Moderaterna avser göra samma sak som, Folkpartister i SvK, Kristdemokrater i SvK, Vänsterpartister i SvK och Miljöpartister i SvK, redan gjort. De söker sin legitimitet utanför kyrkan. Där skiljer de sig inte i grunden från Socialdemokraterna, Centerpartister och Sverigedemokrater. Alla är de samma andas barn!

Så var det med Moderaternas uttåg ur kyrkopolitiken!

KT

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Annonser

4 Responses to För allmän kännedom. Moderaterna har inte lämnat kyrkopolitiken!

 1. sanctifymenow skriver:

  Notera inte minst, vad den nya namnet skall användas till ”att *driva politik* inom Svenska kyrkan” 😦

 2. LeoH skriver:

  När ett sekulärt parti inte kan/vill sprida evangelium, då återstår väl bara politiken.

 3. Leif Ekstedt skriver:

  Jag känner mig lurad. Svenska Kyrkan tillhör alla medlemar men har inget behov av att ringmärkas av partier. Enbart en sfär för alla kristna.

 4. LeoH skriver:

  Jo du,Leif! Evangelium enligt…(det är bara att fylla i det parti som passar), det är det som präster och biskopar har att anpassa sig till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: