Lekmannafunderingar sommaren 2012 – en prolog

Jag har för vana, att minska mitt bloggande under sommaren. Istället tar jag mig tid, att fundera över i vad mån mina ställningstaganden har förändrats över tid. Efter ett antal veckor känner jag att jag håller på och ältar och kommer inte vidare. Då är det bara att sluta och börja redovisa. Jag har samlat sommarens* funderingar kring tro och kyrka under rubriken ”Lekmannafunderingar sommaren 2012 -” Funderingar i övriga frågor kommer som vanligt utan någon som helst systematik.

Eftersom jag av erfarenhet vet, att de flesta av oss önskar placera varandra i bestämda åsiktsfack, vill jag ange två GPS-punkter för alla dem som vill börja orientera sig i åsiktsdjungeln.

Den första GPS-punkten är en länk till en högmässa i Nordisk-Katolska Kyrkans församling i Fredrikstad. Den högmässan skulle jag gärna ha varit delaktig i och också känt mig mycket hemma i.

Den andra GPS-punkten är ett citat ur ett av Dag Sandahls många blogginlägg, ”Syndares gemenskap”: ”De heligas gemenskap är syndares gemenskap och Kyrkan är närmast att förstå som ett lasarett där vi alla har olika åkommor men delar detta att vi är sjuka.”

* Vän av ordning kanske anser, att sommaren är väl inte slut än? Jo. säger jag, efter Bjuråkerstämman den tredje söndagen i juli är sommaren slut och det är dags att börja förbereda julen!

3 Responses to Lekmannafunderingar sommaren 2012 – en prolog

  1. Ser fram mot att läsa mer av dem.

  2. LeoH skriver:

    Hoppas bara att jag får till det.

  3. […] Lekmannafunderingar sommaren 2012 – en prolog (Tankar i natten) […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: