Upplysningsvis, i all ödmjukhet!

Saxat ur Hudiksvalls Tidning (HT) den 23 augusti. (Kan tyvärr inte länka till artikeln. Den finns bara i e-tidningen och kräver en prenumeration)

”I Karesuando är nästan 93 procent av invånarna medlemmar i Svenska Kyrkan, den största andelen i Sverige. Bjuråker-Norrbo församling leder medlemsligan i norra Hälsingland och ligger också i länets toppskikt med 86,7.”

– – – –

”Församlingen väckte uppmärksamhet i det senaste kyrkovalet, Då Kyrkans framtid otippat tog två tredjedelar av rösterna, och därmed tio mandat i kyrkofullmäktige. Valdeltagandet var också det högsta bland församlingarna i Hudiksvalls och Nordanstigs kommuner.

Bjuråker-Norrbo har till och från legat längst fram i antalet kollektkronor per invånare. I fjol gav de som bor i Bjuråker och Norrbo i snitt 38 kronor och sju öre var i insamlade medel, mest i norra Hälsingland.”

– – –

Kh Lena Funge: ”Vi har till exempel en stor kör, 40 personer och där är det många medelålders. Vi har en bibelstudiegrupp varannan vecka varje vinter, och det är rätta många som med i den. Och vi har ett intresserat och aktivt kyrkoråd.”

Jag vill bara tillägga, att f o m januari 2012 är Bjuråker-Norrbo församling en församling för fred i samarbete med Kristna fredsrörelsen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: