Makaber diskussion

Läser i medierna om den märkliga diskussionen i USA i spåren av den senaste skolskjutningen. Starka krafter anser, att lärarna skall vara beväpnade, för att kunna skydda barnen. Jag ser framför mig hur en tänkt lärarlegitimation i USA innehåller uppgifter om pedagogisk förmåga, ämneskunskaper och intyg om godkända skjutprov.

Självfallet är det så att lättheten för enskilda, att kunna köpa sig vapen leder till ökad hotbild. Det är de flesta, åtminstone utanför USA, eniga om. Däremot finns, märkligt nog, en ovilja att se att samma samband även gäller i storpolitiken. Den enorma mängd vapen som säljs och köps av regeringar innebär självfallet att hoten om militärt våld ökar, med oerhörda konsekvenser för barn. Se bara USA:s användning av drönare.

Striktare vapenlagar behövs inte bara för enskilda medborgare, utan även för stater. När ska riksdagen äntligen inse det?

DN,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Annonser

2 Responses to Makaber diskussion

  1. Ulf Hjertén skriver:

    Visst är det många nyheter från USA som oroar. Ex. den fullständigt obegripliga halsdarrigheten i kongressens budgetdiskussioner. Hellre ett land och värld i jättekris än några % skatt från de oerhört rika. Men minst lika oroande är amerikanernas naiva vapenfixering.Skriverierna i amerikanska medier efter mordet på den färgade pojken är minst sagt häpnadsväckande.
    Och din vidarevinkling om världens vapenhandel är intressant. Och där står ju vi svenskar med alla våra rumpor bara.

  2. LeoH skriver:

    God fortsättning, Ulf!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: