Ännu inget svar!

De senaste veckorna har jag som daglig vana, att gå in på Dagens Segloras hemsida för att se om det inkommit något svar på Annika Borgs påpekande, att Dagens Seglora bryter mot åttonde budet.

I dag, den 22 januari kl. 11.20 har inget bemötande av Annika Borgs artiklar dykt upp. Börjar misströsta. Det kommer nog inget svar. Dialog, debatt och polemik är ju inte något för Dagens Seglora. Nättidningen är bättre på ensidiga deklarationer. Vilket tydligen uppskattas och stöds av Stockholms stift.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Annonser

6 Responses to Ännu inget svar!

 1. Finner det än mer anmärkningsvärt att stiftet inte säger något. Att tiga ihjäl är också ett sätt men inget speciellt trevligt sätt.

 2. Bo Rydén skriver:

  Tiga ihjäl är det minst riskabla när man, som stiftet i det här fallet, har makten att göra det.

  Modigt är det däremot inte. Och inte rätt heller.

 3. LeoH skriver:

  Helt rätt Carolina. När det gäller Dagens seglora, kan vi bara ställa moraliska krav, att de bör besvara frågor. När det gäller stiftet, då är det, enligt min mening, fullständigt orimligt att inte motivera sina beslut.

 4. Hans Odeberg skriver:

  Jag tror faktiskt att det sett från smedjans horisont är helt rimligt att inte besvara kritiken. Man ser sig som en kämpe emot rasismen, och vad gäller t. ex. kampen emot SD har ju den officiella svenska strategin varit att aldrig tillåta en normalisering av rasisterna. De är onda och kan därmed inte diskuteras med, bara sågas. Svarar man på en SD-fråga så låter man dem styra agendan och blir själv besmittad.

  Vad jag förstått av smedjans kritik emot Kristen Opinion, så har det gått ut på att KO rört sig i de bruna regionerna, genom att skriva om präster med eventuella SD-kontakter, länka till Mohammed Omar, stå upp för feminism gentemot islam (eller den kultur som delas av många som kommer från muslimska länder?), osv.

  Så på så vis är smedjans tystnad helt logisk och mainstream; med spetälska och publikaner har vi fariseer ingen tvåvägskommunikation.

  Själv tycker jag att man för det första bör vara beredd att diskutera riktigten i de anklagelser man för fram; bara för att någon är anklagad är inte bevisföringen klar. Sedan, även om den bruna smeten fastnar, så nog sjutton skall det kunna gå att prata med människor med en radikalt annorlunda åsikt än en själv!? Eller hur har smedjan annars tänkt gå till väga i ekumeniska samtal med de bokstavstroende, konservativa muslimer man själv säger sig vilja gå i clinch med?

 5. Ulf Hjertén skriver:

  8:e budet kanske är känsligt för båda parter. När jag ibland går in och läser vad som skrivs på och hänvisas till i Kristen Opinion så kanske det vore på sin plats att också de trannsakade sig vad gäller 8:e budet och Luthers förklaring till detsamma.

 6. LeoH skriver:

  Du har nog helt rätt Ulf. Det är nog så, att varje gång vi kritiserar någon, hur berättigat det än är, så har vi nog själva också brutit mot samma bud.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: