En månad utan reaktioner

Den 3 mars skrev jag ett inlägg: ”Är det någon som kan tänkas vilja svara?” Det har nu gått en månad och hittills har ingen nappat på erbjudandet att få skriva gästinlägg i min blogg ”Tankar i natten”. Inte heller har någon av dem, som jag ställde frågorna till ansett frågorna värda ett svar. Det kan ju i för sig vara så illa, att de jag riktar mina frågor till inte läser mina blogginlägg. Tanken är inte precis upplyftande för självkänslan, men helt hanterbar.

Det kan ju också vara så, att det runt om i bygderna sitter människor och filar på svar. Tidsgränsen för erbjudandet är ju den 13 september. Visst känns det frestande, att redan nu göra mer eller mindre kvalificerande gissningar om orsaken till bristen på reaktion, men jag avstår.  Det kanske bara är min otålighet, som gör att jag förväntat mig de första reaktionerna redan nu.

Jag kan ändå inte avhålla mig att skärpa frågeställningen till partierna i mitt inlägg, med en hänvisning till en mycket välformulerad insändare i dagens HT skriven av Andreas Holmberg. Andreas insändare utgår från en intervju med Annie Lööf i KT.

Ta dagens inlägg som en förnyad uppmaning att läsa mitt inlägg och att ni som känner att frågorna angår er också svarar. Vill också uppmana representanter för partier som ställer upp i valen, att upphöra med tigandet som strategi och våga ta en diskussion. Frågorna finns där oavsett om partierna vill erkänna det eller inte.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

7 Responses to En månad utan reaktioner

 1. […] En månad utan reaktioner LeoH skriver i Tankar i natten […]

 2. Synd. Avsaknaden på svar då. Jag hade sett fram mot att läsa dem.

 3. LeoH skriver:

  Har inte gett upp hoppet ännu. Får skicka frågorna direkt till personer jag känner. Erfarenheten är ändå den att partierna fegar, när det gäller känsliga frågor. Därför är det så frustrerande när t ex KT inte vågar ställa de obekväma frågorna, utan jamsar med vid alla intervjutillfällen.

 4. Bra. Jag ska fundera på detta. Hur jag kan dra mitt strå till stacken. Det är illa att du inte fått något napp, jag skriver om det imorgon och länkar till dig. Man får aldrig ge upp.

 5. LeoH skriver:

  Jag tackar för all hjälp jag kan få. När det gäller kan jag vara outhärdligt envis. 🙂

 6. Outhärdligt envis kan vara en bra egenskap.

 7. […] göra gästinlägg på min blogg Tankar i natten. Inbjudan hittar ni här och uppföljande inlägg här och här. Tyvärr har ingen ansett det mödan värt att nappa på erbjudandet, men erbjudandet […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: