Mekane Yesus kyrkan nu störst!

Jag har under några dagar inte känt någon inspiration till något nytt blogginlägg. Därför är det roligt att kunna dela andras glada nyheter. För visst är uppgiften glädjande?

efterkristus.nu

Jag fick i förra veckan reda på att Mekane Yesuskyrkan under förra året växte med över 300 000 nya medlemmar! Wow! Det är så stort att denna kyrka fortfarande fortsätter att växa i sådan takt – att väckelsen på sina håll i landet fortfarande är riktigt påtaglig. Främst gäller detta i södra delen av landet.

Jag läste så sent som igår ett kapitel i Anders Petter Sjödins bok ”Sök Guds ansikte”, där han skrev om den otroliga utvecklingen i Mekane Yesus. Då, 1996, hade de 1,8 miljoner medlemmar, vilket var stort då! Men idag, 20 år senare alltså hela 4,5 miljoner mer!

Sedan läste jag häromdagen på Kersti Karlssons facebook (förde detta Etiopien-missionär) att hon hade räknat ut att medlemsantalet i Svenska kyrkan nu är 6 355 965. I Mekane Yesuskyrkan var det vid årsskiftet 6 355 838. En skillnad på 127 medlemmar! Med den utveckling som är, inom båda…

View original post 95 fler ord

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: