Att be är en aktiv handling till förändring!

Bjuråker-Norrbo församling har under 2014 varje söndag, som en del av kyrkans förbön, bett för våra kristna syskon, runt om i världen, som förföljs, lever under förtryck och också ofta lider martyriet. I dag när vi förberedde den traditionella högmässan på årets första dag, insåg vi, kh Lena Funge och vi två kyrkvärdar Tommy och jag, att behovet av förböner för våra kristna syskon, runt om i världen, inte minskat, utan att allt tydde på behovet kvarstod även under 2015. Vi kände också behovet av att vidga förbönen även till att omfatta de muslimer som får sina moskéer vandaliserade eller nedbrända i vårt land. Från den insikten var steget inte långt till att vi också tänkte på alla de fall där romer får sina tältläger vandaliserade eller nedbrända. Hatet är stort i världen, men också i Sverige.

Våra gemensamma funderingar och tankar ledde till en omedelbar handling. I dagens högmässa inneslöt vi, de förföljda kristna i världen, utsatta muslimer och romer i kyrkans förbön! Tro inte ett ögonblick, att bedjande skulle vara en handling av lägre kvalité än när jag i min ungdom lördag efter lördag stod på torgen i Sundsvall och Västerås och manade till solidaritet med människor ute i världen eller i Sverige. Det är bara fråga om skilda kallelser i skilda skeenden i livet.

Det känns stort att församlingen har en kyrkoherde som uppmuntrar till bön, förklarar hur viktigt det är att be och också kraftfullt leder Bjuråker-Norrbo församling i bön.

Tack för det Lena!

KT

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

 

Annonser

2 Responses to Att be är en aktiv handling till förändring!

  1. Alma-Lena skriver:

    Härligt med en bedjande gemenskap, bönens kraft och makt är stor. Och ingen som ber blir densamma. Gratulerar till en klok och riktig kyrkoherde.

  2. LeoH skriver:

    Känslan av uthållighet under 2014 har känts bra. Inte en enskild manifestation, söndag efter söndag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: